Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Απεγκλωβίστηκε 27χρονος σπηλαιολόγος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας Πολωνός ερασιτέχνης σπηλαιολόγος διασώθηκε από ένα σπήλαιο στην Αυστρία όπου είχε παγιδευτεί, σε βάθος 250 μέτρων, πριν από δύο ημέρες.

Ο 27χρονος ανασύρθηκε από το σπήλαιο πάνω σε φορείο και αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο. Ο Αυστριακός ειδικός στις διασώσεις Κρίστιαν Ρόιτερ είπε ότι ο Πολωνός κατά την πτώση του υπέστη κάταγμα στον μηρό και σε ένα πλευρό, αλλά και διάσειση.

"Ο ασθενής μέχρι στιγμής είναι σε αρκετά καλή κατάσταση", είπε η εκπρόσωπος της ομάδας των διαστωστών του Σάλτσμπουργκ Μαρία Ρίντλερ.

Οι αυστριακές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μόνο το μικρό όνομα του τραυματία, Μάρεκ. Όπως ανακοινώθηκε, ο νεαρός έπεσε, τραυματίστηκε και παγιδεύτηκε στο σπήλαιο Τζακ Ντάνιελς στις Αυστριακές Άλπεις. Οι περίπου 80 διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού χρειάστηκε να διαπλατύνουν σε ένα σημείο το άνοιγμα του σπηλαίου ώστε να χωρέσει το φορείο στο οποίο έδεσαν τον Μάρεκ για να τον ανασύρουν.

Πολλοί από τους διασώστες αυτούς συμμετείχαν στις αρχές Ιουνίου και στην επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός Γερμανού που είχε παγιδευτεί στο κοντινό σπήλαιο Ρίζεντινγκ, στη νότια Γερμανία, επί 11 ημέρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.