Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Κυρώσεις σε διευθυντές που δεν αξιολογούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιμέτωποι με πειθαρχικές ευθύνες οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο.

Το ενδεχόμενο πειθαρχικής ευθύνης των εργαζομένων στο πλαίσιο των προβλεπομένων στον Υπαλληλικό Κώδικα, όπου δεν ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης, επισείει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Καθώς η προθεσμία της 30ής Ιουνίου πέρασε, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Στεφάνου με χθεσινό του έγγραφο καλεί τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων για την εφαρμογή της «αξιολόγησης» να προχωρήσουν στη διαδικασία όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Ν. 4250/2014.

«Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σχετική διαδικασία, παρακαλείσθε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και σταθμίζοντας κατά περίπτωση τους λόγους μη ολοκλήρωσης του πρώτου σταδίου της διαδικασίας αξιολόγησης, να διερευνηθεί από τους αρμόδιους πειθαρχικώς προϊσταμένους το ενδεχόμενο πειθαρχικής ευθύνης των εργαζομένων στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στον Υπαλληλικό Κώδικα», υπογραμμίζεται στο έγγραφο, όπως αναφέρει σήμερα η «Καθημερινή».

Το έγγραφο στάλθηκε σε όλα τα υπουργεία και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ομολογία αποτυχίας της αξιολόγησης θεωρεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ το έγγραφο του κ. Στεφάνου, υπογραμμίζοντας την αντίθεση εργαζομένων και αιρετών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.