Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

«Πίσω ολοταχώς» στις χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικαιώθηκαν πρώην συμβασιούχοι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε πρώην συμβασιούχους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι οποίοι απασχολούνταν με σύμβαση έργου στη καταχώρηση στοιχείων (data entry) φορολογικών δηλώσεων, κρίνοντας πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σημειώνεται πως το Νοέμβριο του 2010 το υπουργείο Οικονομικών δεν ανανέωσε τη σύμβαση 170 εργαζομένων που απασχολούνταν στην εισαγωγή δεδομένων με αποτέλεσμα 27 εξ αυτών να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη το Φεβρουάριο του 2011 ζητώντας να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Προ εβδομάδων εξεδόθη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία δικαιώθηκαν οι προσφυγές τους καθώς το Δικαστήριο έκρινε πως εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ωστόσο, σήμερα από το σύνολο των 5.800.000 δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος δεν υποβάλλονται χειρόγραφα παρά 15.000 δηλώσεις. Και σε αυτές τις υποθέσεις η εισαγωγή των στοιχείων γίνεται στις εφορίες.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων υποχρεώνεται με τη δικαστική απόφαση να ανανεώσει τις συμβάσεις των εν λόγω εργαζόμενων μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.