Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Σήμερα το πρώτο από τα οκτώ ραντεβού με την εφορία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, για όσους υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 14 Ιουλίου.

Πρόκειται για το πρώτο από τα αλλεπάλληλα μηνιαία ραντεβού που θα έχουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους για την καταβολή φόρων, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 11,6 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό αφορά:

- Το φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, με τους φορολογούμενους να καλούνται να καταβάλουν 6,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις.

- Και τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, για τον οποίο πρέπει να καταβληθούν – σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) – περί τα 5 δισ. ευρώ, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, σε πέντε ισόποσες δόσεις.

Όσοι φορολογούμενοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τους φόρους, θα επιβαρυνθούν με τόκους και πρόστιμα. Διευκρινίζεται ότι σ’ αυτή την περίπτωση οι φόροι χαρακτηρίζονται ληξιπρόθεσμοι και επιβάλλεται τόκος 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Αν δεν πληρωθούν μέσα στους δύο πρώτους μήνες, τότε τον τρίτο μήνα μπαίνει και πρόστιμο 10%.

Σημειώνεται ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ δεν θα ταχυδρομηθούν στους ιδιοκτήτες, αλλά θα αρχίσουν να αναρτώνται σταδιακά από την 1η Αυγούστου στο taxisnet, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός του μήνα.

Και στις δύο περιπτώσεις των φόρων, εάν καταβληθούν εφάπαξ, οι φορολογούμενοι θα έχουν την καθιερωμένη έκπτωση του 1,5%.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.