Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Φερετζές των απολύσεων ο επανέλεγχος των συμβάσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητά τη στήριξη των δημάρχων και κάνει λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία» εκατοντάδων εργαζομένων.

Σε κοινό μέτωπο, με στόχο να μην επανελεγχθεί η διαδικασία κάτω από την οποία μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των εργαζομένων στους δήμους, καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ τους δημάρχους.

Με επιστολή της προς την ΚΕΔΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλεί τους αιρετούς να μην συμπράξουν «στην εν ψυχρώ δολοφονία εκατοντάδων εργαζομένων» και να «συμπράξουν με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στον αγώνα τους για την κατάργηση του επανελέγχου-φερετζέ των απολύσεων, που ευαγγελίζεται ο υπουργός».

Αφορμή στάθηκε η επιστολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με την οποία ζητούσε την συνδρομή των αιρετών στη διαδικασία ελέγχου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «για μια ακόμα φορά επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να χρυσώσει το χάπι στους εργαζόμενους επιχειρώντας να παρουσιάσει την διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων, που ετράπησαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου ως μια ‘μάχη κατά της διαφθοράς’».

Με επιστολή της έτσι προς την ΚΕΔΕ, η Ομοσπονδία τονίζει ότι η σύμπραξη που ζητεί ο κ. Μητσοτάκης από τους δημάρχους «είναι στην πραγματικότητα φενάκη των πραγματικών προθέσεών του, που είναι οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και η ποινικοποίηση της εργασίας στο Δημόσιο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.