Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διέλευση φορτηγών με τοξικά από τη Βόλβη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεταφέρουν υλικά από τα μεταλλουργία χρυσού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με κύριο αίτημα τη διακοπή της διέλευσης των φορτηγών βαρέως τύπου που μεταφέρουν υλικά από τα μεταλλουργία χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική, από τον δήμο Βόλβης πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι και φορείς της πόλης.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν ο Δήμος Βόλβης και η Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου στο Ηρώο του Σταυρού.
Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, σημείωσε πως καθημερινά από τους δρόμους διέρχονται φορτηγά βαρέως τύπου, τα οποία μεταφέρουν από τη Βόρεια Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη φορτία με τοξικά υλικά.

«Ήδη έχουν σημειωθεί τρία ατυχήματα και μάλιστα σε περιοχές οικολογικά ευαίσθητες. Πλήθος αυτοκινήτων βαρέως τύπου, περνούν μέσα από τον οικισμό, μεταφέροντας επικίνδυνο φορτίο. Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε έχουμε πολλούς τουρίστες», είπε ο κ.Λιάμας.

Σε πρόσφατη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης επαναβεβαίωσε την πλήρη αντίθεσή του στη διέλευση των φορτηγών της μεταλλουργίας του χρυσού από τους δρόμους του Δήμου, ζητώντας από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο η σημερινή διαμαρτυρία ήταν συμβολική, ενώ για περαιτέρω συνέχιση των κινητοποιήσεων απόφαση θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο.

Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι κομμάτων, μεταξύ των οποίων, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.