Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Μέχρι τις 29 Αυγούστου η ανάκληση αιτήσεων αναβαθμολόγησης γραπτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά τους μαθητές Α' Λυκείου μετά τη νομοτεχνική βελτίωση για την προαγωγή τους.

Μέχρι τις 29 Αυγούστου μπορούν οι γονείς μαθητών της Α' τάξης των ΓΕΛ ,που έχουν καταθέσει αίτηση αναβαθμολόγησης/επανεξέτασης, να την ανακαλέσουν.

Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο που υπογράφει ο υφ. Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος και με την οποία καλεί τους διευθυντές των Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν τους γονείς που έχουν υποβάλει αίτηση αναβαθμολόγησης/επανεξέτασης σχετικά με τη νομοτεχνική βελτίωση για την προαγωγή των μαθητών των Γενικών Λυκείων που ανακοινώθηκε με την με αρ. πρωτ. 2261/Γρ. Υφυπ/11-07-2014 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Όπως ήδη ειπώθηκε, όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να ανακαλέσουν την αίτησή τους μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους διευθυντές ότι το σχετικό συμπληρωματικό πρακτικό που θα αφορά στην ενδεχόμενη τροποποίηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων θα εκδοθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 2 του αρ. 24 του Π.Δ. 60/2006: «Μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο». Με βάση το άρθρο 19 του Ν. 2009/1992 το ύψος του παραβόλου αναβαθμολογήσης για κάθε γραπτό ανέρχεται στα 3 εύρω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβαθμολόγηση γίνεται στη διεύθυνση ή στο γραφείο Δ.Ε., στο οποίο υπάγεται το αντίστοιχο λύκειο ενώ σε αναβαθμολόγηση υπόκεινται τα γραπτά δοκίμια των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης, και της Γ΄ τάξης στα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.