Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Διαστημοδρόμιο στη Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ας ξεχάσουμε το Ακρωτήριο Κανάβεραλ γιατί είναι πολύ πιθανό όλοι οι Ευρωπαίοι σύντομα να αρχίσουμε να μιλάμε για το Ακρωτήρι Κορνουάλη.

Την περασμένη Τρίτη η Βρετανία άρχισε τον δικό της αγώνα για την εμπορική εκμετάλλευση του διαστήματος, μέσω της ανακοίνωσης των ονομάτων οκτώ τοποθεσιών που θα συναγωνιστούν μεταξύ τους με στόχο να κερδίσουν την άδεια για την ανέγερση του πρώτου διαστημοδρομίου της Βρετανίας και, κατ’ επέκταση, της Ευρώπης.

Η παρουσίαση του συγκεκριμένου μακρόπνοου σχεδίου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης του Φάρνμπορο και αποτελεί στοίχημα των βρετανικών Αρχών να μετατρέψουν τη χώρα τους σε πρωτοπόρο του διαστήματος.



Έξι από τις τοποθεσίες που προκρίθηκαν στην τελική φάση αυτού του πρωτόγνωρου διαγωνισμού βρίσκονται στην επικράτεια της Σκωτίας. Σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κύριοι διεκδικητές είναι το αεροδρόμιο του Καμπελτάουν, πόλη η οποία φημίζεται για την παραγωγή εξαιρετικών μαλτ ουίσκι, και το αεροδρόμιο Πρέστγουικ της Γλασκώβης, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο θρυλικός Έλβις Πρίσλεϊ για να μεταβεί στις ΗΠΑ μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας στη Γερμανία, το μακρινό 1960.

Το αεροδρόμιο του Νιουκουέι στην Κορνουάλη και το αεροδρόμιο του Λανμπέντρ στο εθνικό πάρκο Σνοουντάνια της Ουαλίας είναι οι μοναδικές τοποθεσίες εκτός Σκωτίας που συμπεριελήφθησαν στην τελική λίστα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.