Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Απέχουν οι βαθμολογητές αγγλικών και γερμανικών από τις εξετάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν θα πληρωθούν τις αμοιβές τους για το Νοέμβριο του 2012 και Μάιο του 2013.

Απέχουν από τη βαθμολόγηση των γραπτών του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας οι 100 διορθωτές των αγγλικών ενώ σε ανάλογη κίνηση αποφάσισαν να προχωρήσουν και οι 40 βαθμολογητές των γερμανικών.

Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση καθώς δεν έχουν λάβει τις αμοιβές τους για το έργο της βαθμολόγησης για τις εξεταστικές περιόδους Νοεμβρίου 2012, Μαΐου 2013 ενώ σε εκκρεμότητα είναι και το θέμα των αμοιβών της εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2013.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ανέφερε στη βουλή ότι δεν είναι δυνατή η καταβολή αποζημιώσεων των επιτροπών του Κρατικού Πιστοποιητικού περιόδου Νοεμβρίου 2012 και Μαΐου 2013. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών η καταβολή των αποζημιώσεων δε μπορεί να γίνει καθώς «οι συστατικές ατομικές διοικητικές πράξεις δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Δηλαδή τα έννομα αποτελέσματά τους δε μπορούν να ανατρέξουν σε χρόνο προγενέστερο από την έκδοση ή την κοινοποίησή τους».

Οι διορθωτές της γερμανικής γλώσσας σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αγανάκτηση τους και θεωρούν απαράδεκτη τη μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών τους λόγω λαθών της αρμόδιας υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ και για τα οποία δε φέρουν καμία ευθύνη, πόσο μάλλον όταν και με δεδομένο ότι «δεν επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό εφόσον οι υποψήφιοι καταβάλουν εξέταστρα τα οποία υπερκαλύπτουν το συνολικό κόστος της διεξαγωγής των εξετάσεων».

Οι βαθμολογητές τονίζουν ότι αντιλαμβάνονται τη δυσχερή θέση των υποψηφίων και των οικογενειών τους, οι οποίοι έχουν καταβάλει όχι μόνο προσπάθεια και χρήματα αλλά πολλοί εξ αυτών έχουν ταλαιπωρηθεί και με μετακινήσεις σε άλλες πόλεις όπως επίσης αντιλαμβάνονται και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Οι βαθμολογητές αναφέρουν ότι έκαναν υπομονή από το 2012 και συνέχισαν να επιτελούν το έργο τους και μάλιστα στο χώρο στάθμευσης του Υπουργείου, σε ένα χώρο χωρίς φυσικό εξαερισμό και φως με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι καθηγητές των γερμανικών υπογραμμίζουν ότι οδηγήθηκαν στην αποχή όταν πληροφορήθηκαν την οριστική απώλεια των δεδουλευμένων δύο τουλάχιστον εξεταστικών περιόδων.

Κατακρίνουν τους αρμόδιους που απαξιούν να τους ενημερώσουν εγγράφως και τονίζουν ότι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και όχι στους βαθμολογητές, οι οποίοι με συνέπεια ασκούν το έργο τους υπό αντίξοες συνθήκες και ελέγχονται γι’ αυτό. «Οι αμοιβές μας έχουν περικοπεί αλλά δεν σκοπεύουμε να εργαζόμαστε δωρεάν. Η αδράνεια του Υπουργείου στις εκκλήσεις των βαθμολογητών αλλά και της προέδρου της ΚΕΕ για αλλαγή του χώρου βαθμολόγησης αναδεικνύουν άλλωστε το σεβασμό με τον οποίο μας αντιμετωπίζει. Είμαστε και απλήρωτοι και αναλώσιμοι» αναφέρουν μεταξύ των άλλων οι βαθμολογητές.

Τέλος εκφράζουν την απογοήτευση μας για τον τρόπο που το Υ.ΠΑΙ.Θ χειρίζεται το ΚΠγ (φέτος καθυστέρησε πολύ να ανακοινώσει το πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις) απαξιώνοντας το και στρέφοντας τους υποψήφιους στην πιστοποίηση από ξένα ιδρύματα, τη στιγμή που θα έπρεπε να το προβάλλει και να το προωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πλέον αξιόπιστο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, ενταγμένο ήδη κατά τα προαπαιτούμενα του ΑΣΕΠ και της ΕΕ καθώς και ενταγμένο στο Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών για τις Ξένες Γλώσσες, που εφαρμόζεται πιλοτικά στα σχολεία όλης της χώρας. Οι βαθμολογητές Γερμανικών του ΚΠγ , κλείνουν την ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο http://www.deutsch.gr/ , επισημαίνοντας ότι «από την αρχή πίστεψαν και στήριξαν το θεσμό του ΚΠγ για τους ανωτέρω λόγους και ελπίζουμε αυτός να ενισχυθεί προς όφελος της παρεχόμενης παιδείας, την οποία όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί υπηρετούμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.