Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μπήκαν τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος σε 120.689 νοικοκυριά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων μέχρι 30 Ιουνίου 2014.

Πιστώθηκε σήμερα στους λογαριασμούς 120.689 νοικοκυριών που υπέβαλλαν αίτηση μέχρι 3 Ιουνίου 2014 «κοινωνικό μέρισμα» ύψους 77,3 εκατ. ευρώ.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών που έλαβε μέχρι σήμερα το «κοινωνικό μέρισμα» διαμορφώνεται σε 326.601, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 210.5 εκατ. ευρώ και το μέσο ποσό ανά νοικοκυριό στα 645 ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως συνεχίζεται μέχρι 30 Ιουνίου 2014, η υποβολή αιτήσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο ότι όλες οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και είχαν απορριφθεί, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με τα νέα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια. Υπενθυμίζεται ότι το βασικό όριο εισοδήματος διευρύνεται από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Με βάση το νόμο, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.