Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο χάρτης των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνολικά θα εισαχθούν 821 φοιτητές από 819 φοιτητές από 819 που ήταν πέρυσι. Περισσότερες θέσεις στη Σχολή Ευελπίδων, την Ικάρων, στο Ιατρικό και το Φαρμακευτικό.

Στα περσινά επίπεδα θα κινηθεί ο αριθμός των εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, όπως ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία.

Το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα εισαχθούν συνολικά 821 φοιτητές (819 πέρυσι). Από αυτούς οι 409 θα εισαχθούν στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και 412 στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).

Μπορεί ο συνολικός αριθμός των εισακτέων σε σχέση με πέρυσι να παραμένει αμετάβλητος, ωστόσο υπάρχουν σχολές στις οποίες καταγράφεται αύξηση και άλλες όπου σημειώνεται πτώση.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αριθμός των εισακτέων θα καλυφθεί κατά το 90% από όσους υποψηφίους διαγωνίζονται στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Το υπόλοιπο 10% των θέσεων, θα καλυφθεί από τους κατόχους απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου λυκείου χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασης στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Οι υποψήφιοι πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι βάσεις εισαγωγής στις περισσότερες σχολές έχουν πιάσει… ταβάνι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Ιατρικό (ΣΣΑΣ) την περσινή χρονιά η βάση εισαγωγής έφτασε τα 19.207 μόρια και το ποσοστό επιτυχίας όσων δήλωσαν το τμήμα ως πρώτη προτίμηση μόλις στο 4,80%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.