Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ελεύθεροι η εννιάχρονη Αφγανή και ο πατέρας της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρίσκονταν στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη για σχεδόν δύο μήνες.

Ελεύθεροι αφέθηκαν τρεις μέρες μετά τη δημοσίευση της ιστορίας τους από την «Εφημερίδα των Συντακτών», η εννιάχρονη από το Αφγανιστάν και ο πατέρας της που κρατούνταν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη επί σχεδόν δύο μήνες.

Την Παρασκευή ο πατέρας εμφανίστηκε στο Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων (ΟΠΠ), ενημερώνοντας πως αφέθηκε ελεύθερος μαζί με την κόρη του πριν από μία εβδομάδα. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη της Εισαγγελέως Ανηλίκων στην Πέτρου Ράλλη αλλά και η παρέμβαση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως τη Μεγάλη Παρασκευή το κορίτσι μαζί με μια γυναίκα που το συνόδευε συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο με την κατηγορία πως επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα. Το κορίτσι ειδοποίησε τον πατέρα του, που κατέφτασε στο αεροδρόμιο και συνελήφθη και αυτός. Πατέρας και κόρη οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές, τους ασκήθηκε δίωξη και δόθηκε αναβολή για να δικαστούν τον Φεβρουάριο του 2015.

Το ΟΟΠ απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να διαταχθεί η φιλοξενία της μικρής σε ξενώνα. Όμως πατέρας και κόρη ήταν ανένδοτοι και δεν θέλησαν να χωριστούν για μήνες. Έτσι, παρέμειναν μαζί σε ειδικό χώρο που τους είχε παραχωρηθεί στον δεύτερο όροφο των κρατητηρίων του Αλλοδαπών, εκεί όπου κρατούνται γυναίκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.