Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ερευνούν υπόθεση «Μαρίας» με αγοράκι στη Ρόδο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπόθεση που παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με εκείνη της μικρής Μαρίας, του «ξανθού αγγέλου» που βρέθηκε σε καταυλισμό Τσιγγάνων στα Φάρσαλα, ερευνά η Αστυνομία της Ρόδου. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και οι δικαστικές Αρχές του νησιού ψάχνουν την ταυτότητα ενός κατάξανθου αγοριού ενάμισι έτους, το οποίο εντοπίστηκε να ζητιανεύει στο πλευρό μιας Αθίγγανης, διατάσσοντας μάλιστα γι’ αυτόν τον σκοπό τη διενέργεια εξέτασης DNA.

Το κουβάρι της νέας υπόθεσης, που θυμίζει έντονα την ιστορία της πεντάχρονης Μαρίας, άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι κάτοικοι της πόλης της Ρόδου εντόπισαν την Αθίγγανη, ρουμανικής καταγωγής, να ζητιανεύει στην πλατεία Κύπρου. Μαζί της είχε το αγοράκι, που είναι κατάξανθο με γαλανά μάτια. Μάλιστα, δεν δίσταζε να το κακομεταχειρίζεται, χτυπώντας το κάθε φορά που έκλαιγε. Κάποιοι από τους διερχόμενους βλέποντας αυτές τις σκηνές κατήγγειλαν το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και έτσι η γυναίκα συνελήφθη. Όπως διαπιστώθηκε, η ίδια είχε έρθει και πριν από έναν χρόνο στο νησί και ζητιάνευε στο σημείο όπου της πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», τα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από την καταγωγή του παιδιού οδήγησαν την αρμόδια αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος της Ρουμάνας Ρομά για έκθεση του παιδιού σε κίνδυνο και επαιτεία, ενώ της αφαιρέθηκε και η επιμέλειά του. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια εξέτασης DNA, προκειμένου να διερευνηθεί εάν το αγοράκι ανήκει στην οικογένειά της ή έχει τελεστεί το αδίκημα της αρπαγής. Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, έχει ζητηθεί επίσης να προσκομιστούν όλα τα ληξιαρχικά έγγραφα της οικογένειας της Ρουμάνας αλλά και τα έγγραφα, εάν υπάρχουν, από νοσοκομείο της πρωτεύουσας στο οποίο φέρεται να γέννησε το ενάμισι έτους αγόρι. Από την πλευρά της η συλληφθείσα (η οποία μάλιστα διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και έχει αποκτήσει ακόμη δύο παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών) επιμένει ότι το ανήλικο είναι δικό της και υποστηρίζει πως έφτασε πριν από λίγες μέρες στο νησί για να «δουλέψει» το καλοκαίρι. Η ίδια κάθισε την περασμένη Παρασκευή στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, ωστόσο η δίκη της αναβλήθηκε για τις 20 Ιουνίου, ενώ το παιδί έχει ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.