Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Σήμα κινδύνου για το ΤΣΜΕΔΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέκα χρόνια ζωής απομένουν στο Ταμείο των μηχανικών.

Δέκα χρόνια ζωής έχει το ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), μετά τις αθρόες διαγραφές που ζητούν οι ασφαλισμένοι προκειμένου να γλιτώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 12.000 ευρώ που ζητεί με καθυστέρηση δύο ετών η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση, ενεργοποιώντας με καθυστέρηση δύο ετών διατάξεις του Ν. 3986/2011 και ενώ το επάγγελμα βρίσκεται εν πλήρει συρρίκνωση εξαιτίας της κρίσης, ζητά από τους ασφαλισμένους μηχανικούς να πληρώσουν αυξημένες κατά 28% τις εισφορές και με αλλαγή της ασφαλιστικής κλάσης, όπως προβλέπει ο ενεργοποιημένος νόμος.

Φαίνεται ότι πρόκειται για μαζική έξοδο των ασφαλισμένων που έχουν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης και έχουν θεμελιώσει δικαίωμα. Το γεγονός αυτό μειώνει τη «ζωή» του Ταμείου από 26 έτη σε λιγότερα από 10, όπως προκύπτει από την ειδική αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας που συνέταξε ο επίκουρος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξανδρος Ζυμπίδης.

Το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκύπτει λόγω της ανυπαρξίας έργων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και έτσι δεν κατόρθωσαν ακόμα να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές του β’ εξαμήνου 2013, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η μελέτη έδειξε ότι η αναλογία εργαζομένων προς τους συνταξιούχους, που ήταν τελευταία 5:1, με την κρίση φτάνει στο χαμηλό επίπεδο 2:1, δηλαδή δύο εργαζόμενοι σε έναν συνταξιούχο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.