Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αντηλιακή προστασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αντηλιακή προστασία το καλοκαίρι…

Το μαύρισμα μπορεί να κάνει την επιδερμίδα μας να μοιάζει πιο σέξι και σαγηνευτική, όμως ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για το πρόσωπο αλλά και το σώμα μας!

Η φωτογήρανση είναι η Νο1 αιτία γήρανσης, πανάδων, κηλίδων, ρυτίδων έκφρασης και λεπτών γραμμών και πρέπει να είμαστε πολύ πολύ προσεκτικές κατά την έκθεση μας στις επιβλαβείς ακτίνες UVA&UVB, χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα που θα μας προστατεύσουν χωρίς να μας στερήσουν το εξωτικό μας μαύρισμα.

Μαζέψαμε τις 5 βασικότερες απορίες σας γύρω από την αντηλιακή προστασία και τις απαντάμε για να είσαστε ενήμερες για το σημαντικό αυτό θέμα υγείας και ομορφιάς:

#1Αν πάρω αντηλιακό με το μεγαλύτερο δυνατό δείκτη προστασίας, μπορώ να κάτσω στον ήλιο άφοβα;

Όχι! Καταρχήν, ο μεγάλος δείκτης προστασίας αφορά συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού. Ένας δείκτης προστασίας της τάξης του SPF 30 είναι ικανοποιητικός για το μέσο πληθυσμό.Μη φανταστείτε, όμως, ότι λειτουργεί και ως ασπίδα. Κανένα αντηλιακό δεν μας επιτρέπει να καθόμαστε στον ήλιο όση ώρα θέλουμε!

#2 Τα λάδια χωρίς δείκτη προστασίας κάνουν κακό στην επιδερμίδα ή απλώς δεν προστατεύουν;

Ένα απλό λάδι σώματος ναι μεν, χαρίζει λάμψη και υγιή όψη στην επιδερμίδα, αλλά η προστασία που παρέχει από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου είναι μηδενική!!Χρησιμοποίησε το μετά το μπάνιο σου, για να ενυδατώσεις το δέρμα σου, αλλά σε καμία περίπτωση την ώρα που κάνεις ηλιοθεραπεία στην παραλία!

#3 Μπορώ να χρησιμοποιώ το αντηλιακό σώματος και για το πρόσωπο;

Τα αντηλιακά προσώπου και σώματος έχουν διαφορετική σύσταση και προορίζονται για να καλύψουν διαφορετικές επιφάνειες. Γι’ αυτό και στο πρόσωπο χρησιμοποιούμε κρέμες, ενώ για το σώμα τα αντηλιακά έρχονται σε μορφή γαλακτώματος.Ωστόσο, αν δεν έχετε αντηλιακή κρέμα προσώπου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό σας για το σώμα από το να μη βάλετε καθόλου αντηλιακό.

#4 Τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω αντηλιακό;

Ένα καλό αντηλιακό πρέπει να προστατεύει τόσο από την UVA όσο και από τη UVB υπεριώδη ακτινοβολία. Πρέπει, λοιπόν, να υπάρχουν οι σχετικές ενδείξεις σε ευδιάκριτο σημείο της συσκευασίας. Αυτό, όμως, δεν αρκεί,το αντηλιακό που θα σας προστατεύσει πραγματικά πρέπει να περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως είναι οι βιταμίνες Ε και C, καθώς και τα ενυδατικά συστατικά.

Βεβαιώσου λοιπόν ότι έχεις διαβάσει και τα ψιλά γράμματα στα συστατικά του αντηλιακού σου και ότι ενδείκνυται για τις ατομικές σου ανάγκες.

#5 Ποιο αντηλιακό πρέπει να επιλέξω για το παιδί μου;

Το αντηλιακό για τα παιδιά πρέπει να έχει μεγάλο δείκτη προστασίας με SPF 30 και να περιέχει μόνο φυσικά αντηλιακά φίλτρα.Μεγάλη σημασία όμως, έχει και η συνεπής χρήση του.Μην παραλείπεις λοιπόν, να βάζεις αντηλιακό στο παιδί κάθε φορά που αυτό εκτίθεται στον ήλιο για να μην πάθει κάποιο έγκαυμα που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο παιδικό δερματάκι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.