Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

"Έφυγε" ο συγγραφέας Νάσος Χριστογιαννόπουλος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Πέμπτη, 26 Ιουνίου, στις 16:00, κηδεύεται από τον ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α΄ Νεκροταφείο, ο συγγραφέας Νάσος Χριστογιαννόπουλος, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, 19 του μήνα, στα 69 του χρόνια.

Γεννημένος το 1945 στην Αθήνα, ο Νάσος Χριστογιαννόπουλος ήταν διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στις Βρυξέλλες ως ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δημοσίευσε νομικές μελέτες και άρθρα σε νομικά περιοδικά στην Ελλάδα και το Βέλγιο. Υπήρξε συντονιστής έκδοσης και ένας από τους συγγραφείς νομικής ερμηνείας των Ευρωπαϊκών Συνθηκών.



Το 1992 κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική του συλλογή από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του: «Ο ήλιος μπήκε από τη χαραμάδα», «Έγκλημα στο Μέγαρο Μουσικής», «Έρωτας καθολικώς», «Μελάνι ανεξίτηλο», καθώς και το λεύκωμα «Ορμυθοσκαλίσματα». Η συνέχεια του λευκώματος αυτού είναι το βιβλίο με τίτλο «Μυθοπερπατήματα» (εκδόσεις Περίπλους), όπως και το πιο πρόσφατο «Ομηρομυθεύματα» (εκδόσεις Φίλντισι).

Από τις εκδόσεις Fagotto κυκλοφορεί το «Πάσχα στην Κέρκυρα». Από τις εκδόσεις Νέδα εκδόθηκε το 2010 το βιβλίο του «7 Φανταστικοί Διάλογοι-Διατρέχοντας την ιστορία μέσα από συζητήσεις», όπως και το βιβλίο-λεύκωμα, «Αναζητώντας ελληνικό στοιχείο. Ταξίδια από άκρη σ΄άκρη της γης», το 2012. Είχε συνεργαστεί με τα περιοδικά «Διαβάζω», «Ως3» και το διαδικτυακό www.mediasoup.gr.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στο Ταμείο Υποτροφιών του Κολεγίου Αθηνών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.