Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες μιάς γυναίκας;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γόνιμες Ημέρες κύκλου - Διερεύνηση γονιμότητας

Για κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ποιές είναι οι γόνιμες ημέρες της σε κάθε κύκλο. Με τον τρόπο αυτό είναι σε θέση να προγραμματίσει τις επαφές της στον σωστό χρόνο, όταν επιδιώκει την επίτευξη εγκυμοσύνης!

Οι στατιστικές αναφέρουν πως εάν 100 σεξουαλικά ενεργές γυναίκες δεν χρησιμοποιήσουν καθόλου κάποια μέθοδο αντισύλληψης έχοντας τακτικές σεξουαλικές επαφές τότε περίπου οι 84 θα μείνουν έγκυες μέσα στον πρώτο χρόνο προσπαθειών. Στον δεύτερο χρόνο θα μείνουν έγκυες άλλες 8, χωρίς υποβοήθηση( συνολικά 92% ).

Γόνιμες ημέρες - υπολογισμός

Οι γόνιμες μέρες για μια γυναίκα είναι περίπου 7-8 κάθε μήνα. Το ωάριο ζει 24-48 ώρες και το σπερματοζωάριο ζει έως και 7 ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η σεξουαλική επαφή γίνει έως και 7 ημέρες πριν την ωοθυλακιορρηξία μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη 12 με 16 ημέρες πριν την επόμενη περίοδο.

Συνήθως λέμε στο ζευγάρι πως οι γόνιμες ημέρες είναι σε κύκλο 28 ημερών, εάν υποθέσουμε πως η ωορρηξία γίνεται την 14η ημέρα να υπολογίζει -4 ημέρες από την 14η και +3 ημέρες, δηλαδή από την 10η έως την 17η ημέρα τακτικές (κάθε 2 ημέρες ) σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη.

Γόνιμες ημέρες και σύλληψη

Μελέτες δείχνουν πως ένα στα έξι ζευγάρια δυσκολεύονται να αποκτήσουν ένα παιδί. Η αιτία μπορεί να οφείλετε σε κάποιο πρόβλημα της γυναίκας (π.χ σαλπιγγικός παράγοντας, απουσία ωοθυλακιορρηξίας) ή σε ανδρικό πρόβλημα (π.χ χαμηλός αριθμός σπερματοζωάριων) ή και στους δύο.

Οι βασικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει η γυναίκα στα πλαίσια διερεύνησης της Υπογονιμότητας είναι το ορμονολογικό προφίλτην 2-3η ημέρα της περιόδου, το κολπικό υπερηχογράφημα, οι τραχηλικές καλλιέργειες, η υστεροσαλπιγγογραφία και ίσως η λαπαροσκόπηση- υστεροσκόπηση , ενώ ο άνδρας χρειάζεται να κάνει ένα σπερμοδιάγραμμα και ίσως καλλιέργειες σπέρματος-ουρηθρικού εκκρίματος.

Στη συνέχεια, και εάν δεν επιτευχθεί εγκυμοσύνη, η παρακολούθηση ωορρηξίας με συγχρονισμένη επαφή, η σπερματέγχυση και η εξωσωματική γονιμοποίηση δίνουν τις περισσότερες φορές τη λύση.
Γόνιμες ημέρες και συμπτώματα

Είναι καλό να θυμάστε πως, ένα από τα συνήθη χαρακτηριστικά των γόνιμων ημερών είναι κάποια ακαθόριστα πονάκια, αριστερά ή δεξιά, χαμηλά στην κοιλιά, που μοιάζουν με τα πονάκια της περιόδου. Επίσης, κάποιες γυναίκες εμφανίζουν διαφανή υγρά, σαν “νερό” , που είναι διαφορετικά από τα υγρά της φλεγμονής από μύκητες. Τα υγρά αυτά μπορεί να παρουσιάζονται από 1-2 ημέρες πριν την ωορρηξία έως και 1-2 ημέρες μετά από αυτήν.

Εάν, λοιπόν, επιδιώκετε εγκυμοσύνη και έχετε κάποιο από αυτά τα δύο τα συμπτώματα, να ξέρετε πως αυτές είναι οι ημέρες που οπωσδήποτε θα πρέπει να έχετε επαφές!


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.