Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ερώτηση στη Βουλή για τους φιλολόγους των οποίων εκκρεμεί ο διορισμός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παραμένουν αδιόριστοι παρά τις επιτυχίες τους στον ΑΣΕΠ.

Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Καράογλου για το μόνιμο διορισμό Φιλολόγων. Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου βρίσκεται σε εκκρεμότητα ο διορισμός 64 φιλολόγων «ΑΣΕΠ-24μήνου» που παραμένουν αδιόριστοι παρά τις επιτυχίες τους στον ΑΣΕΠ.

«Πρόκειται για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργάζονται επί πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας» αναφέρει ο κ. Καράογλου ενώ μεταξύ των άλλων τονίζει ότι «ο μόνιμος διορισμός των εν λόγω φιλολόγων μπορεί να προχωρήσει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 2 του ν.3687/2008 και το άρθρο 9 παρ. 3,9 του ν.3848/2010 και την παράταση της μεταβατικής περιόδου του ά εδαφίου, της παρ. 1 του άρθρου 9, του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 1435 τ.Β/04.06.2014) για το σχολικό έτος 2014-15».

Ο ερωτών βουλευτής ζητά να μάθει τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε προχωρήσει ο μόνιμος διορισμός των 64 φιλολόγων που παραμένουν σε κατάσταση ομηρίας παρά τις επιτυχίες τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ καθώς επίσης και αν έχουν καταγραφεί τα κενά σε φιλολόγους που μπορεί να προκύψουν με το νέο σχολικό έτος και εάν ναι, ποια είναι αυτά και σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να καλυφθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.