Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Στο επίκεντρο τα ΚΕΠΑ και το ΠΕΔΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση ΔΣ του ΙΣΘ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ.

Τα θέματα της δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ και του ΠΕΔΥ, καθώς και θέματα τριβής συμβεβλημένων ιατρών με τον οργανισμό και τους ασθενείς έθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό κατά την συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΙΣΘ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε εκ μέρους του ΙΣΘ «η διαχρονική αναξιοπιστία του ΕΟΠΥΥ ως προς τις αποπληρωμές όλων των συμβεβλημένων παρόχων, η ανάγκη εξομάλυνσης του συστήματος καθώς και το οξύ πρόβλημα των εργαστηρίων και η αναγκαιότητα άμεσης έκδοσης υπουργικών αποφάσεων για την ισοκατανομή των πόρων με ανώτατο όριο ανά πάροχο».

Παράλληλα αναλύθηκαν οι αδυναμίες του συστήματος με κύρια την αδυναμία πρόσβασης σε αυτό όλων των ενδιαφερομένων γιατρών και ιδίως των νέων, που επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, και ζητήθηκε ειδική ρύθμιση και μέριμνα γι αυτούς τους γιατρούς. Τέλος, το ΔΣ του ΙΣΘ ζήτησε από τον κ. Κοντό την άμεση ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν απολύτως την έκπτωση του rebate και του clawback από τα εισοδήματα του 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.