Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Πανελλήνια εξόρμηση ερασιτεχνών αστρονόμων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον Ελικώνα πραγματοποιείται η φετινή συνάντηση από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου.

Στην τοποθεσία «Φούσκες» του όρους Ελικώνα, στο νομό Βοιωτίας, θα πραγματοποιηθεί φέτος η 8η «Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων» (ΠΕΕΑ), από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ).

Η εξόρμηση αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση αστρονομίας στην Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2007 στη Δίρφυ της Εύβοιας και από τότε διοργανώνεται κάθε χρόνο με διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή. Οι πανελλήνιες εξορμήσεις λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικές τοποθεσίες, οι οποίες έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό το σκοτεινό ουρανό που είναι απαραίτητος για τις αστρονομικές παρατηρήσεις.

Σκοπός της εκδήλωσης, που απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, είναι να ενώσει τους ερασιτέχνες αστρονόμους από όλη την Ελλάδα, να φέρει πιο κοντά τους επαγγελματίες με τους ερασιτέχνες αστρονόμους, καθώς και να μυήσει περισσότερα άτομα στη γοητεία του νυχτερινού ουρανού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, από την απλή οπτική παρατήρηση των αστρονομικών σωμάτων με τηλεσκόπια, μέχρι σεμινάρια υψηλού επιπέδου, στα οποία θα συμμετέχουν ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι συμμετέχοντες στην 8η ΠΕΕΑ θα μπορούν να διανυκτερεύσουν έως και 4 βράδια είτε σε σκηνές στο χώρο της εξόρμησης, είτε σε καταλύματα στα γύρω χωριά (Κυριάκι και Αγία Άννα). Θα υπάρχει ένα κόστος συμμετοχής 5 ευρώ ανά άτομο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδαν astroexormisi.gr, όπου γίνονται και οι δηλώσεις συμμετοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.