Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ενεργοποιήθηκε το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Σάμου, το οποίο είχε ως συνέπεια το θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων και κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή που είναι η αρμόδια Προανακριτική Αρχή για τη διερεύνηση του συμβάντος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη να εκδώσει απόφαση για ενεργοποίηση του «Σχεδίου Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών» (ΣΔΑΑ).

Το Σχέδιο ΣΔΑΑ που συντάσσεται στα πλαίσια εφαρμογής της ΥΑ 1299/07.04.2003 (ΦΕΚ 423Β) (Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης») όπως αυτή συμπληρώθηκε από την ΥΑ 3384/2006 (ΦΕΚ 776Β) (Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών), αφορά στη διαχείριση συμβάντων με πολυάριθμους θανόντες και ενεργοποιείται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαλογής, προνοσοκομειακής περίθαλψης και διακομιδής των επιζώντων.

Η ενεργοποίηση του σχεδίου ΣΔΑΑ έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας αμέσως μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή το βράδυ της Δευτέρας 5 Μαΐου 2014, ώρα 21:25.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης έδωσε εν συνεχεία εντολή εφαρμογής του Σχεδίου ΣΔΑΑ στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και ανέθεσε το συντονισμό των δράσεων στον τόπο του συμβάντος στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.