Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Δωρεά της Βουλής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έδωσε 5.000 μικροταινίες από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης τής.

Ένα… δώρο από τη Βουλή των Ελλήνων δέχθηκε σήμερα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Παραχωρήθηκαν από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της (Μπενάκειος Βιβλιοθήκη) 5.000 μικροταινίες στη Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ιονίου Πανεπιστημίου, που στεγάζονται στην Κέρκυρα.

Η δωρεά περιλαμβάνει μικροφωτογραφημένα φύλλα εφημερίδων από τον 19ο, τον 20ό και τον 21ο αιώνα. Το υλικό αυτό, το οποίο η Βιβλιοθήκη της Βουλής φυλάσσει και διαθέτει στο κοινό της προς ανάγνωση -τόσο σε έντυπη όσο και σε μικροφωτογραφημένη και σε ψηφιακή μορφή- δόθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής δωρεών πολλαπλών σειρών ή αντιτύπων προς Βιβλιοθήκες που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Ο ερευνητικός χαρακτήρας του φορέα στον οποία δωρίζονται τα τεκμήρια, τα επιστημονικά πεδία στα οποία εξειδικεύεται αλλά και η απόστασή του από το κέντρο, αποτέλεσαν βασικές παραμέτρους στην επιλογή της δωρεάς. Μέσω αυτής καθίσταται προσιτό στους φοιτητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου, αλλά και στους κατοίκους του νησιού, ένα πλούσιο σε όγκο και πληροφορίες υλικό, το οποίο αποτελεί εξαιρετική πηγή για την έρευνα της ιστορίας, της κοινωνίας και του πολιτισμού των τριών τελευταίων αιώνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.