Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Δεκαεφτά μυστικά για να χάσετε κιλά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

O σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα.

Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών και όλοι, λίγο ή πολύ, θέλουμε να χάσουμε μερικά κιλάκια πριν κάνουμε την εμφάνισή μας με μαγιό στις παραλίες.

Δείτε παρακάτω δεκαεφτά μυστικά, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα παραπανίσια κιλά πιο εύκολα:

1. Πριν το κύριο πιάτο σας τρώτε ως πρώτο μια σαλάτα ή μια σούπα. Με τον τρόπο αυτό θα χορταίνετε και θα περιορίζετε έτσι την ποσότητα του κυρίως πιάτου σας.

2. Περιλάβετε πρωτεΐνες στα γεύματα σας (άπαχο γάλα, αβγά, κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι και όσπρια), γιατί καθώς στέλνουν γρηγορότερα το μήνυμα του κορεσμού στον εγκέφαλο, θα τρώτε λιγότερο.

3. Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες το 24ωρο, γιατί ο χρόνος αυτός αρκεί για να επέλθει ισορροπία ανάμεσα στην όρεξη και τις ορμόνες που συμμετέχουν στην εναπόθεση λίπους.

4. Για να διατηρείτε την ενεργητικότητά σας, τρώτε τροφές πλούσιες σε σίδηρο (κόκκινο κρέας, λιπαρά ψάρια, αβγά, πράσινα λαχανικά, ξηρά σύκα). Να θυμάστε ότι ο χαμηλός σίδηρος προκαλεί μείωση της ενέργειας, πράγμα που οδηγεί στην αναζήτηση γλυκού για...ξαναζωντάνεμα.

5. Προτιμάτε τροφές πλούσιες σε ίνες. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά και τα φρούτα μπορούν να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων στα υπέρβαρα άτομα ως και κατά 18%.

6. Τρώτε πιο αργά. Χρειάζονται 20 περίπου λεπτά για να φτάσει στον εγκέφαλο το μήνυμα ότι έχετε χορτάσει, οπότε αν κατεβάσετε το ρυθμό σας, θα τρώτε λιγότερο.

7. Πίνετε γάλα σόγιας. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα θρεπτικά συστατικά της σόγιας βοηθούν τα λιπώδη κύτταρα να διασπούν τα λίπη, πράγμα που οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους απ’ ό, τι αν πίνετε άλλου τύπου γάλατος.

8. Πίνετε ένα ποτήρι νερό δέκα λεπτά πριν καθίσετε για φαγητό.

9. Τρώτε τακτικά γεύματα. Έτσι θα υπάρχει ισορροπία στο σάκχαρο του αίματός σας, θα πεινάτε λιγότερο και θα μεγιστοποιήσετε την καύση των θερμίδων που παίρνετε.

10. Προσέχετε τί τρώτε μπροστά στην τηλεόραση ή από εκνευρισμό και αμηχανία.

11. Προτιμάτε τη μεσογειακή διατροφή για να χάσετε ευκολότερα βάρος.

12. Βάλτε στόχο να χάνετε 1 κιλό την εβδομάδα. Αν χάνετε περισσότερο, το πιθανότερο είναι πως χάνετε μυς και όχι λίπος, πράγμα που επιβαρύνει το μεταβολικό ρυθμό.

13. Μη ζυγίζεστε πάνω από μια φορά την εβδομάδα. Μην ξεχνάτε επίσης ότι η κατακράτηση υγρών, το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο και οι κενώσεις επηρεάζουν το βάρος.

14. Τ’ αυξημένα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης πριν από την περίοδο μπορεί να σας ανοίξουν την όρεξη. Ξεγελάστε, λοιπόν, την πείνα σας αυτές τις μέρες του μήνα, με σνακ χαμηλών θερμίδων.

15. Ένας καφές πριν από την άσκηση βοηθάει τον οργανισμό να κάψει περισσότερο λίπος.

16. Χαμηλώστε τη θέρμανση κατά δυο βαθμούς και θα καίτε περισσότερες θερμίδες για να ζεσταθείτε...

17. Το στρες προκαλεί την ελευθέρωση της ορμόνης κορτιζόλης που ενεργοποιεί την αίσθηση της πείνας. Να, λοιπόν, ένας ακόμα λόγος για να διώξετε το άγχος από τη ζωή σας.


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.