Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στη Σερβία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη για τα θύματα των πλημμυρών.

Έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, με σκοπό την ενίσχυση των πολιτών στη Σερβία, που πλήττεται από καταστροφικές πλημμύρες, απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη Θεσσαλονίκη.

Ύστερα από αίτημα του γενικού προξένου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη Σίνισα Πάβιτς, αποφασίστηκε να ξεκινήσει από σήμερα, 20 Μαΐου, η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των θυμάτων από τις πλημμύρες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός καλεί όσους επιθυμούν να προσφέρουν: στρώματα, ρουχισμό για ύπνο, αποσυναρμολογούμενα κρεβάτια, πάνες για μωρά και ηλικιωμένους, κάλτσες, εσώρουχα, φακούς, μπαταρίες για φακούς, είδη υγιεινής (χαρτί τουαλέτας, σαπούνι, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, υγρά μαντηλάκια, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες), γαλότσες, νερό, κουβέρτες, αντισηπτικά, ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές, γάλα σε σκόνη και κονσέρβες, απολυμαντικά, ρούχα.

Ανάλογες κινήσεις γίνονται και στην Κατερίνη Πιερίας, καθώς ο Καπνικός Σταθμός θα παραμείνει σήμερα ανοιχτός όλο το 24ωρο για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Την προσπάθεια οργανώνουν οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και Σέρβους που ζουν στην περιοχή. Η μεταφορά των αγαθών με προορισμό τη Σερβία θα πραγματοποιηθεί αύριο με οχήματα των Γιατρών του Κόσμου, τα οποία θα συνοδεύονται από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.