Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ένας... εργάτης στην υπηρεσία της βιομηχανίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βιονικό καγκουρό, μια ενεργειακά αυτόνομη μηχανή.

Ονομάζεται βιονικό καγκουρό και πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Ανόβερο από τη γερμανική εταιρία Φέστο. Ζυγίζει επτά κιλά και έχει ύψος ένα μέτρο.

Διαθέτει ενεργοποιητές πεπιεσμένου αέρα που δίνουν τη δυνατότητα στο ρομπότ να πηδάει ψηλά, ενώ ειδικά αμορτισέρ το βοηθούν να προσγειώνεται. Η ισορροπία και ο έλεγχος της θέσης του καγκουρό επιτυγχάνεται μέσω των ηλεκτρικών κινητήρων και λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου, σύμφωνα με το euronews.

«Αυτό που έχουμε εδώ είναι ένας αχίλλειος τένοντας που μοιάζει με αυτόν που έχουμε στην πραγματική ζωή. Με τη βοήθεια αυτού του τένοντα, μπορούμε να παίρνουμε ενέργεια από την προσγείωση και να την επαναπροωθούμε για να κάνουμε το επόμενο άλμα» ανέφερε ο Ελίας Κνούμπερ, διευθυντής των προγραμμάτων βιονικών συσκευών της Φέστο.

Σκοπός του συγκεκριμένου ρομπότ, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία είναι η δημιουργία μιας μηχανής ενεργειακά αυτόνομης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βιομηχανικούς αυτοματισμούς.

Αυτού του είδους τα ρομπότ προορίζονται κυρίως να εξυπηρετήσουν ανάγκες του βιομηχανικού τομέα και εργασίες που απαιτούν ένα μεγάλο βαθμό ακρίβειας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορούμε να τα δούμε να συμμετέχουν κάποια στιγμή και σε σπορ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.