Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Η ετικέτα επηρεάζει το μεταβολισμό μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι διαπίστωσαν ερευνητές από το Columbia Business School στη Νέα Υόρκη.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν τρώμε παχυντικές τροφές, τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης που ευθύνεται για την αύξηση της πείνας, πέφτουν γρηγορότερα συγκριτικά με όταν σκεφτόμαστε ότι τρώμε κάτι υγιεινό και με χαμηλή θερμιδική αξία. Όμως, τι σχέση έχει αυτό το συμπέρασμα με το μεταβολισμό; Οι επιστήμονες λένε ότι έχει σχέση και μάλιστα μεγάλη, αφού η μειωμένη παραγωγή γκρελίνης, αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού.

Η παραπάνω διαπίστωση προέκυψε από μία νέα μελέτη, που μάλιστα ονομάστηκε «Milkshake Study». Η ψυχολόγος Alia Crum και η ομάδα της από το Columbia Business School στη Νέα Υόρκη έδωσε σε εθελοντές να πιουν από ένα milkshake. Το καθένα είχε 380 θερμίδες, ωστόσο για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες στα μισά από αυτά είχαν κολλήσει ετικέτα που ανέγραφε 620 θερμίδες και στα άλλα μισά 140 θερμίδες.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι στους συμμετέχοντες που θεωρούσαν ότι είχαν καταναλώσει το πιο πλούσιο σε θερμίδες milkshake τα επίπεδα της γκρελίνης έπεσαν τρεις φορές πιο γρήγορα σε σχέση με όσους νόμιζαν ότι είχαν πιει το πιο «ελαφρύ» milkshake.

Η νέα αυτή διαπίστωση δείχνει ότι τελικά το περιεχόμενο των ετικετών στα τρόφιμα είναι εξίσου σημαντικό με το περιεχόμενο του ίδιου του προϊόντος.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.