Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πασχαλινό τραπέζι για όσους έχουν ανάγκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πασχαλινό τραπέζι σε αστέγους, απόρους, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, θα στρώσουν την Κυριακή του Πάσχα δήμοι, ενορίες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εθελοντικές ομάδες σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία», μόνο στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα μοιραστούν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα περίπου 20.000 μερίδες φαγητού, ενώ στα «γεύματα αγάπης» της Εκκλησίας σε όλη τη χώρα θα διανεμηθούν συνολικά περισσότερες από 400.000 μερίδες.

Στην Αθήνα, άστεγοι και νεόπτωχοι θα κάνουν Πάσχα στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69), όπου εθελοντές και εργαζόμενοι του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (ΚΥΑΔΑ) θα ετοιμάσουν ένα μικρό γλέντι, με οβελία, παραδοσιακά εδέσματα, κουλουράκια και δώρα για 700 άτομα.

«Όπως κάθε χρόνο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λίγη χαρά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από βοήθεια. Εκτός από το φαγητό, θα μοιραστούν σε όλους τσουρέκια, κόκκινα αυγά και αναψυκτικά» λέει ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Νίκος Κόκκινος.

Χθες, ολοκληρώθηκε και η διανομή τροφίμων, ενόψει Πάσχα, σε 3.850 φτωχές οικογένειες, από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων. «Κάθε οικογένεια πήρε ένα δέμα με κρέας, ζυμαρικά, χαρτικά, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης. Συνολικά, δώσαμε περίπου 7,5 τόνους κρέας» αναφέρει ο κ. Κόκκινος.

Κρέας, ρύζι, μακαρόνια και όσπρια, παραλαμβάνουν από χθες και δεκάδες φτωχές οικογένειες της Πάτρας, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων της περιοχής, ενώ στη Λάρισα 2.500 άνθρωποι θα γιορτάσουν το Πάσχα με τη βοήθεια της μητρόπολης και φιλανθρωπικών συλλόγων της πόλης, που συγκέντρωσαν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, αλλά και λαμπάδες για το βράδυ της Ανάστασης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.