Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ακολουθία Επιταφίου με μήνυμα συμφιλίωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τελείται μετά από χρόνια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Με την ελπίδα ότι η Ανάσταση του Χριστού θα φέρει μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και την επανένωση του νησιού, τελείται σήμερα, ύστερα από δεκαετίες, η ακολουθία του Επιταφίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και την Καρπασία.

Πλήθος κόσμου από τις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένεται να κατακλύσουν το απόγευμα τον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό, στο μεσαιωνικό τμήμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που είναι ξακουστό για τα πολλά και σπουδαία μνημεία του, ανάμεσα στα οποία είναι και ο πύργος του Οθέλλου.

Λόγω των συζητήσεων για επιστροφή στους Ελληνοκυπρίους, στο πλαίσιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου, ο Επιτάφιος στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία. Την ακολουθία αναμένεται ότι θα παρακολουθήσουν αρχηγοί κομμάτων και πρεσβευτές ξένων χωρών, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από ξένα ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός τόσο από εκκλησιαστικής πλευράς, όσο και ευρύτερα, την τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό.

Σε δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γαλανός επισήμανε τον συμβολισμό και το μήνυμα που θα δοθεί για συμφιλίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Στόχος μας, τόνισε ο κ. Γαλανός, είναι μια ενωμένη Κύπρος, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα έχουν κοινούς οραματισμούς.

Η ακολουθία της Αποκαθήλωσης και του Επιταφίου θα τελεσθούν σήμερα και στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην κατεχόμενη Καρπασία, όπου ζει μικρός αριθμός Ελληνοκυπρίων. Αύριο, θα τελεσθεί η ακολουθία της πρώτης Ανάστασης και στις έξι το πρωί της Κυριακής η Θεία Λειτουργία του Πάσχα από τον χωρεπίσκοπο Καρπασίας, Χριστοφόρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.