Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η απόλυτη χρονική ακρίβεια... στον καρπό μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Cesium 133 είναι το πρώτο αληθινό ατομικό ρολόι που δεν χάνει δευτερόλεπτο για 1.000 χρόνια.

Εάν η απόλυτη ακρίβεια στο χρόνο είναι κάτι για το οποίο δεν υπολογίζετε έξοδα, η Bathys Hawaii ετοιμάζει το πρώτο πραγματικό ατομικό ρολόι χειρός!

Μέχρι σήμερα στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες επιλογές «ατομικών ρολογιών» που όμως το μόνο που κάνουν είναι να συγχρονίζονται μέσω ραδιοκυμάτων με ένα αληθινό ατομικό ρολόι. Ωστόσο, το Cesium 133 εξοπλίζεται με ένα πραγματικό ατομικό ρολόι σε μορφή τσιπ (CSAC) προκειμένου να εξασφαλίσει την απόλυτη ακρίβεια στο χρόνο.

Το όνομα του προέρχεται από το ένα άτομο Καισίου 133, που χρησιμοποιείται επίσημα για τον καθαρισμό του δευτερολέπτου. Διαιρώντας ένα δευτερόλεπτο σε 9.192.631.770 δονήσεις του προαναφερθέντος ατόμου, το CSAC θα κρατήσει την ακρίβεια δευτερολέπτου για 1.000 χρόνια!

Αυτή τη στιγμή το Cesium 133 βρίσκεται σε μορφή λειτουργικού πρωτοτύπου. Εξοπλίζεται με μια θήκη από ανθρακόνημα, μια παραδοσιακή αναλογική οθόνη και μια μπαταρία λιθίου που διαρκεί μέχρι 36 ώρες με μια φόρτιση.

Προκείμενου να προχωρήσει η ανάπτυξη του ρολογιού, η εταιρεία στράφηκε στο Kickstarter όπου όσοι χρηματοδοτήσουν το project θα μπορέσουν να αγοράσουν ένα ρολόι με 6.000 δολάρια. Εάν τελικά το ρολόι βγει κανονικά στην παραγωγή θα κοστίζει 12.000 δολάρια.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.