Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Το λάθος των Κινέζων με την εθνική μας ομάδα άρσης βαρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αντεισαγγελέας της έδρας έλαβε τον λόγο για την τελική του τοποθέτηση λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Τις προηγούμενες τρεις ώρες, σε χρόνο-ρεκόρ είναι αλήθεια, αυτός και οι τρεις δικαστές είχαν ακούσει και τους 25 κατηγορουμένους: αθλητές, προπονητές και λοιπούς εμπλεκόμενους της γνωστής «υπόθεσης ντόπινγκ» της εθνικής ομάδας άρσης βαρών που συγκλόνισε (τότε) το πανελλήνιο.
Η «εξπρές» αυτή διαδικασία, καθώς και όσα είχε μελετήσει στη δικογραφία, ήταν αρκετά, όπως ο ίδιος είπε, για να τον πείσουν πως ούτε οι αθλητές αλλά και ούτε και οι προπονητές «ήξεραν κάτι» για την παράνομη ουσία που είχε εντοπισθεί από τον σχετικό έλεγχο, τον Απρίλιο του 2008, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Επρόκειτο δηλαδή για λάθος της κινεζικής εταιρείας από την οποία ο προπονητής της εθνικής ομάδας κ. Χρήστος Ιακώβου, μέσω κάποιου γνωστού του, είχε παραγγείλει «καθαρά αμινοξέα».

Οπως είχε ισχυριστεί και η κ. Σου Λι, εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας μέσω «μέιλ», «μια καινούργια υπάλληλος είχε κάνει ένα φοβερό λάθος στην παραγγελία και αντί να στείλει καθαρό μείγμα, είχε στείλει κάτι άλλο το οποίο είναι μόνο για ερευνητικούς σκοπούς»... Τότε, και ενώ η είδηση είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και η υγειονομική υπηρεσία της Κίνας έκανε «φύλλο και φτερό» το παράνομο -όπως αποδείχτηκε- εργαστήριο, η κ. Σου Λι, ζητούσε συγγνώμη για τον σάλο που προκλήθηκε και ενημέρωνε πως θα ανακαλούσε τα προϊόντα, ενώ θα έστελνε άμεσα την κανονική παραγγελία...

«Μπήκαμε στο μάτι του κυκλώνα. Στον αθλητισμό υπάρχουν συμφέροντα και πολλοί είχαν να κερδίσουν από την αποτυχία της εθνικής μας ομάδας» τόνισε στην αγόρευσή του, πριν από ένα μήνα ο εισαγγελέας αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως δεν επρόκειτο για ένα αθώο λάθος αλλά για... «παγίδα».
Η πρότασή του για αθώωση έγινε δεκτή ομοφώνως για τους αθλητές και κατά πλειοψηφία για τον κ. Χρήστο Ιακώβου. «Δεν θα πιαστούμε κορόιδα από τους Κινέζους» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας σε ένα «πηγαδάκι» δικηγόρων μετά το πέρας της δίκης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.