Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Φορτίστε το κινητό σας... χορεύοντας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βίντεο της Nokia για την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Γεμάτες τύψεις για τα επιβλαβή ενεργειακά τους αποτυπώματα, οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας σπεύδουν να μας πείσουν για το «πράσινο» προφίλ τους.

Οικολογικά υλικά, ανακυκλώσιμες συσκευασίες, λιγότερο επιβαρυντικές διαδικασίες παραγωγής και πολλά ακόμη βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη για τους μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Θέλοντας και μη, όμως, η μπίζνα τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που συνεπάγεται μεγαλύτερη και διαρκή περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Άρα, μηδέν εις το πηλίκο; Όχι ακριβώς.

Οι προσπάθειες για αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας δεν έχει εγκαταλειφθεί και απόπειρες όπως αυτή της Nokia αποδεικνύουν ότι το αύριο μπορεί να είναι (κάπως πιο) πράσινο.

Το σπαρταριστό βιντεάκι δείχνει τις προσπάθειες μιας χαριτωμένης κυρίας να φορτίσει το Nokia κινητό της με τη βοήθεια της κινητικής ενέργειας (όπως π.χ. συμβαίνει με κάποια ρολόγια χειρός).

Το βάζει λοιπόν στην τσέπη και αρχίζει να χορεύει στους παγωμένους δρόμους του Ελσίνκι. Χόρεψε πολλές ώρες αλλά δεν κατάφερε να φορτίσει τη συσκευή ούτε μέχρι τη μέση. Προφανώς το concept της μετατροπής της κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική για τη φόρτιση συσκευών βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, αλλά εκεί στη Nokia δείχνουν να το παίρνουν στα σοβαρά, όπως και την ευρύτερη οικολογική στρατηγική τους.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.