Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Θρήνος για το σημαιοφόρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεσίστια κυματίζει η «σημαία της ψυχής» των Κρητικών από το θάνατο του 16χρονου σημαιοφόρου.

Ο αριστούχος Γιάννης Λουλακάκης θα σήκωνε και πάλι τη σημαία του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου, αλλά δεν πρόλαβε, αφού το νήμα της ζωής του κόπηκε τόσο απότομα και άδικα, σκορπώντας ανείπωτη θλίψη και αβάσταχτο πόνο στην οικογένεια και στους φίλους του.

Ο άτυχος μαθητής, που φαινόταν ότι είχε ξεπεράσει ένα παλιότερο πρόβλημα υγείας, το τελευταίο διάστημα υποτροπίασε και τελικά δεν άντεξε, οπότε άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ, ο διευθυντής Κώστας Αρχοντάκης, οι υπόλοιποι καθηγητές και όλοι όσοι τον ήξεραν είναι συγκλονισμένοι.

Το σχολείο στο οποίο φοιτούσε τον αποχαιρέτησε, μέσω της ιστοσελίδας του, με στίχους του Κωστή Παλαμά: «Ήσυχα και σιγαλά και μ' όλα τα φιλιά μας, γύρισες προς το άγνωστο μέσα από την αγκαλιά μας. Καλό σου ταξίδι...». Αναφέρει μάλιστα τα μοναδικά χαρίσματα του άτυχου Γιάννη, προσπαθώντας να δώσει λίγο κουράγιο στους γονείς του: «Ημέρα πένθους για το σχολείο μας. Το ξέρουμε ότι τα λόγια δεν μπορούν να μετριάσουν τη θλίψη ούτε να απαλύνουν τον πόνο σας. Ο αγώνας όμως του Γιάννη και η αγάπη του για τη ζωή μπορούν να τον μεταμορφώσουν σε υπερηφάνεια για τους γονείς που έφεραν στον κόσμο ένα τέτοιο παιδί. Με αυτές τις σκέψεις θα κάνετε κουράγιο και θα βρείτε τη δύναμη να αντιμετωπίσετε το τραγικό γεγονός. (...). Ας μείνουμε να σκεφτόμαστε τον Γιάννη ως άγγελο που μετακόμισε στη γειτονιά των αγγέλων. Και ήταν ευγενικός, διακριτικός, επιμελής, με ήθος και χαρακτήρα που λίγα παιδιά διαθέτουν».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.