Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Το σεξ στις γυναίκες μέσης ηλικίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι 40αρες είναι σαν δύο 20αρες.

Οι γυναίκες μέσης ηλικίας, που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, έχουν πολλές πιθανότητες να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον έρωτα για αρκετές δεκαετίες ακόμη, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, η οποία τονίζει ότι –αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί- οι γυναίκες δε χάνουν την όρεξή τους για σεξ καθώς μεγαλώνουν.

Για την ακρίβεια, υποστηρίζουν οι ερευνητές, η πλειοψηφία των μεσήλικων γυναικών δε σταματά να κάνει σεξ, ακόμη κι αν έχουν διαγνωστεί με κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία.

Μια ομάδα ερευνητών από το ιατρικό κέντρο που εδρεύει στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, ζήτησε από 602 γυναίκες ηλικίας από 40 έως 65 ετών, να αναφέρουν πληροφορίες για τη σεξουαλική τους ζωή και πόσο σημαντικό ρόλο έπαιζε στη ζωή τους γενικότερα το σεξ.

Η επικεφαλής της μελέτης, Dr Holly Thomas, είπε μιλώντας στον Independent ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι υπάρχει μια αντίθεση, σε σχέση με την αντίληψη που υπάρχει ότι όσο μεγαλώνει μια γυναίκα, το σεξ δεν αποτελεί σημαντικό στοιχείο στη ζωή της και πως οι γυναίκες κάποια στιγμή σταματούν να κάνουν σεξ εντελώς.

«Από τη μελέτη μας διαπιστώσαμε ότι οι περισσότερες γυναίκες συνεχίζουν να κάνουν σεξ σε αυτό το στάδιο της ζωής τους» ανέφερε η ίδια.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το δείκτη FSFI (Female Sexual Function Index) για να διαγνώσουν αν οι συμμετέχουσες βίωναν κάποιο σεξουαλικής φύσης πρόβλημα ή δυσλειτουργία. Η μέθοδος αυτή συμπεριλαμβάνει 19 ερωτήσεις γύρω από τη διέγερση, τον οργασμό, την κολπική λίπανση και τον πόνο κατά τη διάρκειας της ερωτικής επαφής.

Στην αρχή της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Internal Medicine, 354 γυναίκες (66,3%) ανέφεραν ότι είχαν ενεργή σεξουαλική ζωή όταν ξεκίνησε η έρευνα. Τέσσερα χρόνια μετά, 288 από αυτές ανέφεραν ότι ήταν ακόμη σεξουαλικά ενεργές.

Οι γυναίκες που είχαν αξιολογήσει το σεξ ως σημαντικό στοιχείο στη ζωή τους, είχαν τρεις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν σεξουαλικά ενεργές, συγκριτικά με όσες δεν το έκαναν, πρόσθεσε η Dr. Thomas.

«Αντίθετα με όσα υποστήριζαν προηγούμενες έρευνες, εμείς βρήκαμε ότι η πλειοψηφία των σεξουαλικά ενεργών γυναικών μέσης ηλικίας, παρέμεναν… δραστήριες» κατέληξε η ίδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.