Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Αρένες θανάτου με ντοπαρισμένα σκυλιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κυκλώματα διοργανώνουν στοιχήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις δέχονται καταγγελίες σε σχεδόν καθημερινή βάση για διοργάνωση κυνομαχιών από κυκλώματα που καταφέρνουν να αποκομίζουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο εισόδημα, εκμεταλλευόμενα σκυλιά, τα οποία, συν τοις άλλοις, ντοπάρουν!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, τα στοιχήματα μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 3.000 ευρώ.

Οι μάχες μεταξύ σκύλων που ενδυναμώνονται ακόμα και με ενέσεις αναβολικών διοργανώνονται στις παρυφές των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων.

Τα μέλη των φιλοζωικών σωματείων αναφέρουν ότι οι κυνομαχίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικής κρίσης.

«Έχουμε σχεδόν κάθε μέρα καινούριες καταγγελίες και ενδείξεις κυνομαχιών, τις οποίες διαπιστώνουμε κι εμείς, με τα ίδια μας τα μάτια. Δυστυχώς, πλέον, σε αυτό το ανατριχιαστικό έγκλημα εμπλέκονται και πολύ φτωχά άτομα, τα οποία προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να κερδίσουν κάποια χρήματα. Έχουμε ακούσει ότι ένα στοίχημα μπορεί να φτάσει και τα 3.000 ευρώ», δηλώνει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Ρίτσα Κόντζογλου.

Η ίδια η κυρία Κόντζογλου έχει εντοπίσει ακόμη και παράνομο εκτροφείο σκύλων ράτσας πίτμπουλ που προορίζονταν για κυνομαχίες.

Αντιμέτωπα με τους διοργανωτές των κυνομαχιών έχουν έλθει τα μέλη του Ζωοφιλικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περάματος Αττικής.

«Είχαμε φτάσει μέχρι την απομακρυσμένη περιοχή Χωράφα του Περάματος, ακολουθώντας τις καταγγελίες που είχαμε. Εκεί συναντήσαμε ένα πρόχειρο παράπηγμα, όπου μας «υποδέχτηκαν» μερικοί «φουσκωτοί» με θεόρατα σκυλιά. Εμείς είμαστε απλώς μερικές γυναίκες εθελόντριες, δεν μπορούμε να τα βάλουμε με αυτούς», αναφέρει η Αναστασία Χριστάκου, από το σύλλογο του προαστίου του Πειραιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.