Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Έρευνες για τον εντοπισμό των γονέων του βρέφους που προσπάθησαν να πουλήσουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το παιδί παραλήφθηκε από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των γονέων του 3,5 μηνών βρέφους, το οποίο προσπάθησαν να πουλήσουν αντί 10.000 ευρώ ένας 36χρονος και μια 35χρονη υπήκοος Αλβανίας, αλλά συνελήφθησαν στην περιοχή Περιβόλα της Πάτρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τα στοιχεία της 21χρονης φυσικής μητέρας του βρέφους, ρουμανικής καταγωγής, ενώ ερευνάται ακόμη το ποια σχέση έχουν οι συλληφθέντες με τους γονείς τού παιδιού. Επίσης, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να διαπιστώσουν αν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Το βρέφος παραλήφθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και έχει διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, για τη σύλληψη του 36χρονου και της 35χρονης, ξεκίνησε έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί του τμήματος Χαλανδρίτσας, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Πατρών.

Αστυνομικοί προσποιούμενοι άτεκνο ζευγάρι, ήρθαν σε επαφή με τους συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, για την ανεύρεση «αγοραστή» του βρέφους. Σε συνάντηση που ακολούθησε στις 2 Φεβρουαρίου, σε πολυχώρο στην Πάτρα, οι δράστες επέδειξαν το μωρό στους αστυνομικούς και ζήτησαν 20.000 ευρώ για να το πουλήσουν.

Χθες το απόγευμα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι αστυνομικοί που προσποιούντο τους ενδιαφερόμενους αγοραστές με τους δράστες, συμφωνήθηκε η πώληση του βρέφους, έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τους συλληφθέντες στην περιοχή της Περιβόλας και τους παρέδωσαν το συμφωνημένο χρηματικό πόσο των 10.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόλις οι αστυνομικοί πήραν το βρέφος με το βιβλιάριο υγείας του, ακολούθησε η σύλληψη του 36χρονου και της 35χρονης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.