Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σότσι: Απειλούν με απαγωγές αθλητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προειδοποιητική επιστολή έλαβε η Αυστριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στην οποία απειλούν ότι θα απαγάγουν δύο αυστριακές αθλήτριες κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα στο Σότσι της Ρωσίας.

Η απειλή αφορά τις αυστριακές αθλήτριες Μαρλίς Σιλντ (σκι-σλάλομ) και την αθλήτρια του skeleton (μονό έλκηθρο σε πρόσθια θέση) Τζανίν Φλοκ.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Πέτερ Μένελ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Krone, σύμφωνα με το οποίο μία επιστολή, προφανώς προερχόμενη από τη Ρωσία, περιέχει απειλή απαγωγής των δύο αθλητριών. Ένοπλοι ισλαμιστές έχουν απειλήσει ότι θα διαπράξουν επιθέσεις στη διάρκεια των Αγώνων του Σότσι, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του κυρίως μουσουλμανικού Βόρειου Καυκάσου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι Ολυμπιακές Επιτροπές πολλών ευρωπαϊκών χωρών καθώς και οι ΗΠΑ έλαβαν τον περασμένο μήνα επιστολές από τη Ρωσία που περιείχαν "τρομοκρατική απειλή" για την περίοδο πριν από τους Αγώνες, αλλά οι αρμόδιες αρχές έκριναν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

"Αμέσως ειδοποιήσαμε την αυστριακή ομοσπονδιακή υπηρεσία εγκλήματος, η οποία διενεργεί έρευνες", δήλωσε ο Μένελ και πρόσθεσε ότι δύο αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αυστριακής αστυνομίας θα βρίσκονται στο Σότσι για την προστασία των αθλητών εκτός του Ολυμπιακού χωριού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.