Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Γαλλία: Κακοποίησε γάτα και το ανέβασε στο διαδίκτυο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας άνδρας που συνελήφθη την Παρασκευή στη Μασσαλία, στα νότια της Γαλλίας, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση, καθώς ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο, όπου απεικονιζόταν να εκσφενδονίζει στον αέρα ένα γάτο, επαναλαμβάνοντας την πράξη αυτή πολλές φορές.

«Δεν ξέρω τι μ’ έπιασε, φέρθηκα ηλίθια, λυπάμαι» ανακοίνωσε κατά την ακροαματική διαδικασία ο Φαρίντ Γιλάς, 24 ετών, στον οποίο απαγγέλθηκε η κατηγορία για «πράξεις βαρβαρότητας εναντίον ενός κατοικίδιου ή εξημερωμένου ζώου», μια κατηγορία που επισύρει ποινή φυλάκισης 2 ετών. Σχεδόν 200 υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων, που είχαν μαζί τους πάνω από 10 σκυλιά, είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το δικαστήριο.

Την ίδια στιγμή, επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής απαγόρευσης υιοθέτησης ζώων σε βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος παρέμεινε προφυλακισμένος.

«Ενέργησε με μια ιδιαίτερη διαστροφή και έναν χαρακτηριστικό σαδισμό που προκάλεσε την απέχθεια όλου του πλανήτη», κι απέδειξε στην πράξη «την απουσία κάθε ηθικού φραγμού» και «ένα ανηλεή σαδισμό» υποστήριξε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Εμανουέλ Μερλίν.

Στα βίντεο που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, απεικονίζεται ο νέος άνδρας, με καταγωγή από μια λαϊκή γειτονιά της Μασσαλίας, να πετά όλο και ψηλότερα κι όλο και μακρύτερα ένα μικρό ασπροκόκκινο γατάκι, το οποίο καταλήγει με δύναμη στο τσιμεντένιο οδόστρωμα.

Το γατάκι, ηλικίας 5 μηνών, στο οποίο έδωσαν το όνομα Όσκαρ, βρέθηκε ζωντανό. Φέρει εμφανή τραύματά κι έχει υποστεί κάταγμα στο ένα πόδι, στο οποίο αναμένεται να χειρουργηθεί σύντομα.

«Περπατούσα στη γειτονιά μαζί με έναν άλλο, περπατούσαμε στο δρόμο. Είδα τη γάτα και με πλησίασε. Έτσι μου ήρθε, χωρίς να σκεφτώ, δε γνωρίζω ποιος είχε την ιδέα να καταγράψει» το γεγονός, επιχείρησε να δικαιολογηθεί ο κατηγορούμενος από το εδώλιο απευθυνόμενος σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα. Ο άνθρωπος που μαγνητοσκόπησε το βασανισμό του μικρού γατιού με το κινητό του τηλέφωνο δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

«Δεν θα το ξανακάνω, το υπόσχομαι» προσέθεσε ο κατηγορούμενος, που έχει καταδικαστεί άλλες 8 φορές κι έχει ήδη φυλακιστεί, κατά κύριο λόγο για βίαιη συμπεριφορά.

Πολλές οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων υπέβαλλαν μήνυση, περιλαμβανομένου του ιδρύματος της Μπριζίτ Μπαρντό, της άλλοτε πρωταγωνίστριας του γαλλικού κινηματογράφου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.