Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Γιώργος Δρακούλης: «Τα ΑΜΕΑ θύματα της κυβερνητικής αναλγησίας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εάν ο βαθμός της δημοκρατίας και της ισότητας της πολιτείας χαρακτηρίζεται από την προστασία που παρέχει στα ευαίσθητα μέλη της, τότε η Κυβέρνηση της Ελλάδας των Μνημονίων πρέπει να νιώθει αισχύνη για την εξαθλίωση που έχει επιφέρει στην ζωή των ΑΜΕΑ.

Τα ΑΜΕΑ, περισσότερο από το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας, δυστυχώς έχουν γίνει θύματα της στείρας πολιτικής της λιτότητας που επιβάλλει η Κυβέρνηση κατ’επιταγή των δανειστών. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η Κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες αξιοποιούν την ραγδαία αύξηση της ανεργίας για να ισοπεδώσουν τα ΑΜΕΑ, αφού σε περιπτώσεις συμπίεσης του κόστους εργασίας, οι πρώτοι που απολύονται και οι τελευταίοι που προσλαμβάνονται είναι τα ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα, ο μοναδικός προστατευτικός ν. 2643/98 που αφορά στην προστασία της απασχόλησης ευπαθών ομάδων, μεταξύ των οποίων είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, δεν έχει εφαρμοστεί τα τελευταία έξι χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η πολιτική της Κυβέρνησης έχει ισοπεδώσει κεκτημένα με πολύχρονους αγώνες δικαιώματα των ΑΜΕΑ και έχει διαμορφώσει ένα ζοφερό τοπίο στην καθημερινότητά τους, αναγκάζοντάς τα να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Είναι επιτακτική ανάγκη η Κυβέρνηση να κατανοήσει ότι είναι στοιχειώδης ευθύνη μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας η προστασία και η μέριμνα συνανθρώπων μας που χρίζουν ιδιαίτερης υποστήριξης. Η Κυβέρνηση οφείλει, λοιπόν, να προχωρήσει αμέσως στην εφαρμογή του προστατευτικού νόμου για τα ΑΜΕΑ και να προκηρύξει τις θέσεις εργασίας σύμφωνα με τον νόμο.

Δεν χωράνε περαιτέρω κωλυσιεργίες! Ήδη η προκλητική ολιγωρία της Κυβέρνησης στοιχίζει δραματικά στην ζωή χιλιάδων ΑΜΕΑ, αλλά και των οικογενειών τους. Ως πότε θα γίνονται θύματα τα ΑΜΕΑ και θα οδηγούνται στον «Καιάδα» για μια κρίση που δεν ευθύνονται;

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είναι παιδιά ενός «κατώτερου Θεού». Οι πολιτικές των μνημονίων κατ’εντολή της Τρόικας και η κυβερνητική αναλγησία δεν μπορεί να μειώνουν το δικαίωμα αξιοπρεπούς ζωής των ΑΜΕΑ αλλά και την ανθρωπιά μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.