Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Edith the show, μεγάλο αφιέρωμα στην Πιάφ στο Μέγαρο Μουσικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Εντίθ Πιάφ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τον θάνατό της, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 28, 29 & 30 Μαρτίου. H παράσταση «Edith the show», με την Ζιλ Εγκρό στον ρόλο της Πιάφ, είναι ένας φόρος τιμής στη μοναδική καλλιτέχνιδα, που σφράγισε με την ανυπέρβλητη φωνή και παρουσία της το γαλλικό τραγούδι κι έγινε παγκόσμιο σύμβολο.

Γνωστή διεθνώς για τη χαρακτηριστική βραχνή, λυπημένη φωνή της και τα τραγούδια της που μιλούν για μοναξιά και απόγνωση, η Εντίθ Πιάφ γεννήθηκε στο Παρίσι από καλλιτέχνες του δρόμου. Τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από φτώχεια, αρρώστιες και προσωρινή τύφλωση. Μετά από μια τουρνέ με τον ακροβάτη πατέρα της, βρέθηκε να τραγουδά στους δρόμους, όπου την ανακάλυψε ο ιμπρεσάριος Λουί Λεπλέ που της έδωσε το παρατσούκλι «το σπουργιτάκι».

Η μικροσκοπική τραγουδίστρια έγινε δημοφιλής περιοδεύοντας στη Γαλλία, σε καμπαρέ και θέατρα βαριετέ, αλλά και τραγουδώντας στο ραδιόφωνο και κάνοντας ηχογραφήσεις από το 1936. Η μεγάλη φήμη ήρθε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με το τραγούδι «La vie en rose» που έγινε παγκόσμια επιτυχία. Περιόδευσε πολλές φορές στις ΗΠΑ από τα τέλη του ‘40 και αγγλικές διασκευές των τραγουδιών της απάρτιζαν τα pop charts παγκοσμίως.

Η παράσταση «Edith the show» έχει παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις σε όλη τη Γαλλία, στη Φινλανδία, τις ΗΠΑ (Ν. Υόρκη, Βοστόνη, Ουάσινγκτον, Μαϊάμι), ενώ μέχρι την άνοιξη του 2014, υπάρχουν προγραμματισμένες παραστάσεις σε Καναδά, Ιαπωνία, Ελβετία, Τσεχία, Τουρκία, κ.ά.
Αποτελείται από δύο μέρη, 45 λεπτών το καθένα. Στο πρώτο μέρος, το κοινό μεταφέρεται στη Μονμάρτη του Παρισιού όπου έζησε η Εντίθ Πιάφ, ενώ το δεύτερο είναι αφιερωμένο στην περίοδο των εμφανίσεών της στις μεγαλύτερες συναυλιακές αίθουσες του κόσμου, όπου και ερμήνευσε τις πιο γνωστές της επιτυχίες. Οι βίντεο-προβολές που συνοδεύουν την παράσταση, περιλαμβάνουν άγνωστες φωτογραφίες από τη ζωή της που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Την Εντίθ Πιάφ υποδύεται η Ζιλ Εγκρό (Jil Aigrot), η φωνή της οποίας ακουγόταν να ερμηνεύει τα τραγούδια της Πιάφ στη βραβευμένη ταινία «La Vie En Rose» («Ζωή σαν τριαντάφυλλο») του Ολιβιέ Νταάν με πρωταγωνίστρια την Μαριόν Κοτιγιάρ, που είχε θέμα τη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας.

Την Ζιλ Εγκρό ανακάλυψε η Ζινού Ρισέ, η προσωπική γραμματέας και στενή φίλη της ίδιας της Πιάφ. Μετά τη γνωριμία τους, η Εγκρό επιλέχθηκε να είναι η φωνή της Πιάφ στην ταινία. Οι ερμηνείες της, τόσο στην ταινία όσο και στη σκηνή μετά, της χάρισαν παγκόσμια αναγνώριση.
Στην παράσταση «Edith the show», η Εγκρό ερμηνεύει τα αθάνατα τραγούδια της Πιάφ, συνοδευόμενη επί σκηνής από τέσσερις μουσικούς (πιάνο, ακορντεόν, μπάσο και κρουστά).
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (Φοιτητικά- ΑΜΕΑ)- 25- 40- 55- 65 ευρώ (Διακεκριμένη ζώνη).


Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.