Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Με "τεφτέρια" έκλεβαν το ΙΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με υπεύθυνες δηλώσεις και "τεφτέρια" έβαζαν χέρι στα ταμεία του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Αρκαλοχωρίου δύο υπάλληλοι του υποκαταστήματος αποσπώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

"Υπάρχει υπεξαίρεση. Είναι γεγονός. Πρόκειται για περίπου 140.000 ευρώ. Ωστόσο δεν σταματάμε εμείς εδώ. Έχουμε χρέος – και θα το κάνουμε – να ψάξουμε κάθε ταμειακό παραστατικό και κάθε λεπτό απ΄την 1η Ιανουαρίου του 2007. Η διαδικασία είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο. Όμως το πρώτο μέλημά μας ήταν να διαπιστώσουμε την οφθαλοφανής υπεξαίρεση, γεγονός που έγινε”, ανέφερε ο προϊστάμενος του ΙΚΑ Νίκος Ροκαδάκης.

"Θεωρώ κρίσιμη την σημερινή μέρα. Έχουμε διαβιβάσει όλα τα σχετικά έγγραφα στην διοίκηση του ΙΚΑ και περιμένουμε ότι οι διαδικασίες θα τρέξουν. Σήμερα είναι η μέρα που πρέπει να υπάρξουν υπηρεσιακές εξελίξεις για τους συμμετέχοντες στην υπεξαίρεση. Αύριο θα είναι πολύ αργά", επεσήμανε ο κ. Ροκαδάκης.

Οι δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ έβαζαν χέρι στα ταμεία του Ιδρύματος και δεν δίσταζαν με υπεύθυνες δηλώσεις να λένε πόσα ακριβώς χρήματα πήραν.

“Έχουμε στην ακτοχή μας έγγραφα, υπεύθυνες δηλώσεις των δύο εμπλεκομένων που αναγράφονται τα χρήματα που έχουν πάρει κατά καιρούς. Αυτά θα τα κοιτάξουμε ακόμα πιο προσεκτικά. Όπως είπαμε σήμερα πρέπει να υπάρξουν οι υπηρεσιακές εξελίξεις, σε δεύτερο βαθμό θα πρέπει να γίνει ΕΔΕ και στη συνέχεια να βγει πόρισμα και έλθουν και οι πειθαρχικές ποινές”, υπογράμμισε ο κ. Ροκαδάκης.

“Είναι σαφές ότι από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν στην διάθεσή μας ότι έκαναν αυτοί οι δύο το έκαναν με μπακαλοτευτέρια και θα έπρεπε ήδη να έχουν τεθεί σε αργία”, ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των Εργαζομένων του ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης, Κατερίνα Πηγουνάκη.

Για μικρή μειοψηφία στους κόλπους του ΙΚΑ έκαναν λόγο τόσο ο προϊστάμενος του Ιδρύματος, Νίκος Ροκαδάκης όσο και η πρόεδρος των Εργαζομένων ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης.

“Αυτοί οι τύποι, γιατί συνάδελφοι δεν είναι, αποτελούν μία μικρή μειοψηφία που οφείλουμε οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ να βάλουμε στην θέση τους”, επεσήμανε ο κ. Ροκαδάκης.

“Ως διοικητικό συμβούλιο τους έχουμε διαγράψει από μέλη του συλλόγου. Δεν είναι συνάδελφοί μας. Προσωπικά και ως πρόεδρος του συλλόγου και ως μέλος της Ομοσπονδίας θεωρώ τιμή μου που εκπροσωπώ τους συναδέλφους μου που δουλεύουν έντιμα στα γραφεία τους και εξυπηρετούν τον κόσμο. Οι δύο κύριοι αυτοί είναι η εξαίρεση”, ανέφερε η κ. Πηγουνάκη.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.