Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τρεις θάνατοι σκίασαν και το φετινό Dakar

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Βέλγος αναβάτης Eric Palente και δύο θεατές νεκροί στη διάρκεια της 5ης Ειδικής
.
Το φάσμα του θανάτου πλανήθηκε για άλλη μία φορά πάνω από τον δυσκολότερο αγώνα αντοχής. Κι αυτή τη φορά πήρε μαζί του τρεις ψυχές.

Στον τερματισμό της 5ης Ειδικής οι κριτές αντιλήφθηκαν ότι έλειπε ο Βέλγος αναβάτης. Ως εκείνη τη στιγμή δεν είχαν λάβει κάποιο σήμα κινδύνου από τον ηλεκτρονικό φάρο που έφερε πάνω του ο Eric, για λόγους ασφαλείας.

Αναζήτησαν τον γνωστό από τις πολλές συμμετοχές τους αναβάτη και τον βρήκαν νεκρό στο 143ο χλμ της ειδικής ανάμεσα στο Chilecito και το San Miguel de Tucumán. Τα αίτια του θανάτου αποδόθηκαν τελικά στις υψηλές θερμοκρασίες που ξεπέρασαν εκείνη την ημέρα τους 50ο C. Ο Palante άφησε πίσω του σύζυγο και πέντε παιδιά.

Φέτος ο 50χρονος Βέλγος έτρεχε για 11η φορά στο Dakar Rally με ένα Honda CRF450X. Είχε βαλθεί να κερδίσει το κύπελο ερασιτεχνών στις μοτοσυκλέτες. Ήταν εξαιρετικά έμπειρος, ήξερε πολύ καλά τον αγώνα και η προσέγγισή του, παρότι ενθουσιώδης όπως κάθε ερασιτέχνης, χαρακτηριζόταν από μεγάλη σοβαρότητα.

Ήταν από τους ιδιώτες στυλοβάτες του αγωνιστικού αυτού θεσμού, που έχει επικριθεί τα μάλα για τα θύματά του - δύο τουλάχιστον άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στο Rally Dakar.

Σύμφωνα με την Αστυνομία δύο ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα όταν το όχημά τους ανατράπηκε σε δύσβατο έδαφος στην βόρεια Αργεντινή. Τα θύματα αναγνωρίστηκαν ως Agustin Ignacio Mina, 19 ετών και Daniel Eduardo Ambrosio, 51 ετών.

Ο Mina κάλυπτε το Ράλυ για λογαριασμό ενός αγωνιστικού περιοδικού. Ο Ambrosio ήταν φανατικός φίλος του αγώνα και ακολουθούσε κάθε ειδική.

Πέρυσι σε σύγκρουση με περιπολικό της Αστυνομίας στην Χιλή είχε σκοτωθεί ο Γάλλος αναβάτης Thomas Bourgin. Δύο θεατές είχαν χάσει τη ζωή τους μετά από σύγκρουση ενός οχήματος αγωνιστικής υποστήριξης και ενός ταξί.

Συνολικά 69 άτομα, αγωνιζόμενοι ή μη, έχουν χάσει τη ζωή τους στις 36 διοργανώσεις του σκληρότερου rally στον κόσμο.

O Palente ήταν ο 27ος αγωνιζόμενος που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του αγώνα ενώ άλλα 42 άτομα, από θεατές και φωτογράφους μέχρι οχήματα συνοδείας και ο ίδιος ο εμπνευστής του Dakar, Thierry Sabine, συμπληρώνουν την βαριά λίστα των «θυμάτων» του Dakar.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.