Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Καναδάς: 14 οι νεκροί του μοιραίου οίκου ευγηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στους 14 έχει φτάσει ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, ενώ ακόμα 18 ηλικιωμένοι αγνοούνται, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη σε οίκο ευγηρίας, στο Κεμπέκ του Καναδά.

Εξαιτίας μιας χιονοθύελλας η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων, διακόπηκε για τρεις ώρες. Τα συντρίμμια του γηροκομείου έχουν καλυφθεί από παχύ στρώμα πάγου, ενώ οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, δυσκολεύουν σημαντικά το έργο των συνεργείων διάσωσης.

Τη Δευτέρα, 4 ακόμα νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του οίκου ευγηρίας.

Ο υπουργός Υγείας του Κεμπέκ, Ρεζάν Χιμπέρτ, έφτασε τη Δευτέρα στο γηροκομείο, το οποίο βρίσκεται 450 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μοντρεάλ, προκειμένου να δείξει την υποστήριξή του στους επιζώντες και τις οικογένειές τους, αλλά και να επαινέσει τους διασώστες, οι οποίοι εργάζονται ακατάπαυστα από την Πέμπτη.

«Είμαι συγκινημένος και συγκλονισμένος από αυτή την τραγωδία», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Είναι εξαιρετικά επώδυνες στιγμές και θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων. Ολόκληρο το Κεμπέκ βρίσκεται σε πένθος», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.