Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Με ποιο τρόπο μπορείτε να υπολογίσετε την σύνταξή σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογιστούν οι συντάξεις του ΙΚΑ για όσους εργαζομένους επιλέξουν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης εντός του 2014 περιλαμβάνει εγκύκλιος του ιδρύματος, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Για τον υπολογισμό των συντάξεων λαμβάνονται υπόψη τα πέντε έτη από τα τελευταία 10 του εργασιακού βίου ενός εργαζομένου πριν από την υποβολή της αίτησης, που επιλέγονται από το ΙΚΑ ή από τον ασφαλισμένο.

Η διοίκηση του ιδρύματος έδωσε στη δημοσιότητα τους συντελεστές με τους οποίους θα αναπροσαρμοστούν οι αποδοχές της τελευταίας δεκαετίας.

Το σύνολο από τις συντάξιμες αποδοχές της τελευταίας καλύτερης πενταετίας, που έχει αναπροσαρμοστεί, πρέπει να διαιρεθεί με τις συνολικές μέρες εργασίας που καταγράφηκαν στην ίδια χρονική περίοδο.

Προϋπόθεση να μην είναι λιγότερες από 1.000 οι ημέρες εργασίας στην πενταετία αυτή. Προκύπτει έτσι ένα μέσο ημερομίσθιο, που κατατάσσεται σε κάποια από τις ασφαλιστικές κλάσεις του ΙΚΑ, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί έως τις 31/12/2013.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.