Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ρέθυμνο: Ενεργοποίηση συστημάτων ηχητικής ειδοποίησης ατόμων με προβλήματα όρασης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Δήμος Ρεθύμνης όπως γνωρίζετε έχει ενταχθεί στοΠρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013, Άξονας 2 “Φυσικό και Πολιτιστικό Περιβάλλον”, με υπότιτλο “Προσβάσιμες Πόλεις”. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου λοιπόν, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας , προχώρησε στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ηχητικής ειδοποίησης σε υφιστάμενους σηματοδότες κεντρικών οδών του Ρεθύμνου, προκειμένου να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση συνανθρώπων μας με πρόβλημα όρασης μέσα στο αστικό περιβάλλον της πόλης μας.

Τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί τα εν λόγω συστήματα είναι τα παρακάτω:

1. Στην συμβολή των οδών Αντισμηνάρχου Βασιλάκη και Θεοτοκοπούλου

2. Στην συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Χορτάτζη

3. Στην συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Δημοκρατίας

4. Στην συμβολή των οδών Μοάτσου και Κονδυλάκη

5. Στην συμβολή των οδών Ηγ. Γαβριήλ και Κριάρη

Σημειώνεται επίσης ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει ανάλογο σύστημα ηχητικής σήμανσης και στο φωτεινό σηματοδότη που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παχλά και Ειρήνης στα Περιβόλια

Τα ηχητικά συστήματα στα προαναφερόμενα σημεία έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία και έχουν ρυθμιστεί ώστε η χρήση τους να είναι απλή:

Με το πάτημα του κουμπιού του τηλεχειριστηρίου ακούγεται κοφτό ηχητικό σήμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι το σύστημα έχει ενεργοποιηθεί.

Στη συνέχεια και για τις δύο επόμενες πράσινες ενδείξεις του φωτεινού σηματοδότη, ένα συνεχές ηχητικό σήμα ενημερώνει το χρήστη ότι μπορεί να διασχίσει την οδό.

Μετά από αυτό ο χρήστης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει και πάλι το τηλεχειριστήριο προκειμένου το σύστημα να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2013, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, ο Δήαμρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης παρέδωσε στον Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ρεθύμνης κ. Δημήτρη Τσαχάκη τα τηλεχειριστήρια ενεργοποίησης του συστήματος προκειμένου να τα διαθέσει στους νόμιμους δικαιούχους.

Έτσι, οι συμπολίτες με προβλήματα όρασης που επιθυμούν να προμηθευτούν το τηλεχειριστήριο μπορούν να απευθύνονται στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Ρεθύμνου (οδ. Μοάτσου, τηλ. 2831056678).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.