Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΣΟΨΥ Πάτρας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε τίποτε να μας οδηγήσει στο κοινωνικό περιθώριο και στο Καιάδα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολλές φορές τα μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας έχουν ενώσει τη φωνή τους με τη φωνή διαμαρτυρίας των μελών του αναπηρικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα για την απαράδεκτη λειτουργία των ΚΕ.ΠΑ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα εξής:

"Κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει ότι ο θεσμός των ΚΕ.ΠΑ σχεδιάστηκε με προχειρότητα από την πολιτεία και είχε ως αποτέλεσμα την πολύμηνη αναμονή των ατόμων με αναπηρίες προκειμένου να αξιολογηθούν και να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις αναπηρικές συντάξεις ή τα πενιχρά αναπηρικά επιδόματα, καθώς και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το τελευταίο όμως διάστημα λόγω της παρατεταμένης απεργίας των γιατρών που στελεχώνουν τις επιτροπές αξιολόγησης των ΚΕ.ΠΑ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα ραντεβού αναβάλλονται επ’ αόριστον με αποτέλεσμα τα άτομα με αναπηρία να οδηγούνται σε απόγνωση, σε απελπισία και να τίθεται εν αμφιβόλω η ίδια τους η επιβίωση.

Καλούμε τους γιατρούς να επανεξετάσουν τη στάση τους και να αρχίσουν να λειτουργούν τις επιτροπές αξιολόγησης τιμώντας το λειτούργημά τους που προϋποθέτει τη στήριξη και την αλληλεγγύη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που είναι κατ’ εξοχήν τα άτομα με αναπηρίες.

Η υπομονή μας και οι αντοχές μας στερεύουν μέρα με τη μέρα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε τίποτε να μας οδηγήσει στο κοινωνικό περιθώριο και στο Καιάδα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.