Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

1ης θέσης απορίες για τον χλιδάτο παπά με "αναπηρία"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρασκευή πρωί, ευθυτενής και πανύψηλος νεαρός ιερωμένος, η κάρτα επιβίβασης του οποίου αναγράφει, όπως μας μετέφεραν, επίθετο που λήγει σε «ούτσιος», περιδιαβάζει το σαλόνι της πανάκριβης πρώτης θέσης στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Λίγο αργότερα, έχοντας διασχίσει τη μεγάλη απόσταση ώς τη θύρα Β09, επιβιβάζεται στο αεροπλάνο των Emirates με προορισμό την Αθήνα. Αφού κάθεται στη θέση 2a της πανάκριβης και υπερπολυτελούς πρώτης θέσης, της οποίας ένα εισιτήριο από την Ελλάδα με επιστροφή κοστίζει 4.000 ευρώ, η πρώτη έκπληξη: Επώνυμος επιβάτης, από αυτούς που κάνουν συχνά σημαντικές και ανώνυμες δωρεές, μεταξύ άλλων και στην Εκκλησία, έκπληκτος από την παρουσία του ιερωμένου τον ρωτάει σε ποια Μητρόπολη υπηρετεί. Αφού ο ιερωμένος ξεκινά από τη Μητρόπολη Λαμίας και καταλήγει στη Μητρόπολη Λάρισας, στην προσπάθεια του συνεπιβάτη του να τον φωτογραφίσει, κρύβει συνεχώς το πρόσωπό του, φωνάζοντας ότι «το εισιτήριο το πλήρωσαν οι γονείς του».

Λίγο μετά την άφιξη στην Αθήνα, δεύτερη έκπληξη: Ο ίδιος ιερωμένος, σε αναπηρικό καροτσάκι αυτή τη φορά, παρακάμπτοντας την πολύ μεγάλη ουρά περνάει γρήγορα τον έλεγχο δαβατηρίων από το ειδικό γκισέ για ΑΜΕΑ. Αφού ο εξοργισμένος με την προκλητική συμπεριφορά του συνεπιβάτης, παρά τις προσπάθειές του ιερωμένου να κρυφτεί, τον φωτογραφίζει, ο τελευταίος μεταφέρεται στον ιμάντα παραλαβής αποσκευών του «Ελ. Βενιζέλος».

Η εξήγηση του «πρωτοκλασάτου» παπά, αυτή τη φορά προς άλλον επιβάτη, διαφορετική. Ο μη δυνάμενος να περπατήσει στην Ελλάδα ιερωμένος ισχυρίζεται ότι υπηρετεί στη μακρινή Αυστραλία και, απλά, επωφελήθηκε από τα μίλια που έχει συγκεντρώσει από τα συχνά ταξίδια του για να ταξιδέψει λίγο πιο άνετα. Οταν ερωτάται γιατί σε κάθε απόπειρα φωτογράφησής του προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπό του και, κυρίως, γιατί χρειάζεται αναπηρικό καροτσάκι για να διασχίσει τη μικρή σχετικά απόσταση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε στο αχανές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ο άγιος πατέρας ισχυρίζεται ότι έχει κόψει το πόδι του.

Οποια κι αν είναι η αλήθεια, φωτογραφίες του ως άνω επιβάτη βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας. Ακόμη και εάν η Εκκλησία της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Λάρισας, ο Μητροπολίτης Λαμίας ή η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν ενδιαφερθούν για να πληροφορηθούν ποιος, τυχόν, λειτουργός τους ταξιδεύει στην πανάκριβη πρώτη θέση την ώρα που το ποίμνιο πεινάει, την ώρα που ακόμη και γόνοι πάμπλουτων οικογενειών βολεύτηκαν μια χαρά στη λιγότερο άνετη business, η συμπεριφορά αυτή πιστεύουμε ότι ενδιαφέρει σίγουρα το ποίμνιο, «πιστό τε και άπιστο».



Πηγή: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.