Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ο Ελληνοδανός που σκότωσαν οι Ταλιμπάν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο θάνατος έκοψε αναπάντεχα το αποκορύφωμα μιας καριέρεας που αναμενόταν λαμπρή για ένα από τα πλέον ανερχόμενα στελέχη στο τομέα των διεθνών σχέσεων και από τις μεγάλες ελληνικές ελπίδες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Στα 29 του χρόνια ο Ελληνοδανός δρ Αλέξανδρος Πίτερσεν βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, όπως διαβάζουμε στην Espresso.

Δειπνούσε το βράδυ της Παρασκευής σε ένα λιβανέζικο εστιατόριο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, όπου είχε μόλις φτάσει για να διδάξει στο τοπικό Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του οποίου ήταν λέκτορας, χωρίς τίποτε να προδικάζει αυτό που ακολούθησε. Μαζί του στο ίδιο τραπέζι ήταν ο συνάδελφός του στο ίδρυμα Αλέξις Κέιμερμαν.

Ήταν 7.30 το απόγευμα όταν η εκκωφαντική έκρηξη της βόμβας που μετέφερε ένας κομάντος αυτοκτονίας συγλόνισε την περιοχή. Αμέσως μετά δύο ένοπλοι όρμησαν μέσα και άρχισαν να "γαζώνουν" με σφαίρες τους θαμώνες που προσπαθούσαν μάταια να προστατευτούν πίσω από τα τραπέζια.

Συνολικά, 21 άτομα έπεσαν νεκρά, τα 13 άτομα από αυτά ήταν αλλοδαποί. Ήταν η χειρότερη επίθεση εναντίον δυτικών στη διάρκεια του 12ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.