Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Γαστρονομικό πάρτι δρόμου στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μυρωδιές από φαγητά και γλυκά θα πλημμυρίσει η συμπρωτεύουσα.

Ένα πάρτι γεύσεων, εκδηλώσεις γεμάτες χριστουγεννιάτικο χρώμα και άρωμα, περιμένουν τους φίλους του Food Festival στο κλείσιμο της τελευταίας εβδομάδας των εκδηλώσεων.

Απόψε, τα Λαδάδικα γίνονται μια από τις γειτονιές των γεύσεων. Στις πλατείες Μοριχόβου και Αιγύπτου, που κουβαλούν στην ιστορική τους διαδρομή εικόνες από την εποχή του χονδρεμπορίου ελιάς, λαδιών, δημητριακών και άλλων ειδών, θα πραγματοποιηθεί ένα street food party, μια ξεχωριστή γευστική εκδήλωση. Οι καταστηματάρχες θα παρουσιάσουν τους δικούς τους μεζέδες στο κοινό και στους επισκέπτες της πόλης, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα μιας γαστρονομικής γιορτής δρόμου (18.00 -21.00).

Το Σαββατοκύριακο, από τις 11 το πρωί και μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η «Χριστουγεννιάτικη Αγορά». Εκεί, οι καταστηματάρχες της πόλης θα παρουσιάσουν προϊόντα των γιορτών για όλη την οικογένεια. Όπως η Ελληνική και η Διεθνής Αγορά, που προηγήθηκαν στον ίδιο χώρο, έτσι και η Χριστουγεννιάτικη, στοχεύει στη γνωριμία της ελληνικής κουζίνας και των γεύσεων απ όλο τον κόσμο.

Γλυκά, ζαχαρωτά, μελομακάρονα και δεκάδες άλλες λιχουδιές, συνοδεία μουσικής θα δώσουν μια επιπλέον γιορτινή νότα στην εκδήλωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.