Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Απλοποιείται η αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για γουνοφόρα ζώα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπέγραψε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις εκτροφής γουνοφόρων ζώων μετά την τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ειδικότερα, με την τροποποιημένη Απόφαση δίνεται η δυνατότητα παράτασης της προσωρινής άδειας εγκατάστασης εκτροφής γουνοφόρων ζώων στους εννέα μήνες από τρεις έως σήμερα, ενώ οι παραγωγοί μπορούν να εγκαθιστούν εντός της κτηνοτροφικής τους εγκατάστασης το ζωικό κεφάλαιο πριν την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και εφόσον είναι σε ισχύ η προσωρινή άδεια.

«Στηρίζουμε στην πράξη την ελληνική γουνοποιία, έναν από τους πλέον εξωστρεφείς κλάδους της πρωτογενούς μας παραγωγής», δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρακόπουλος, προσθέτοντας πως «θέλουμε οι παραγωγοί να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, να φτιάξουν σωστές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χωρίς το άγχος στενών χρονοδιαγραμμάτων που δεν εξυπηρετούν ούτε την ποιοτική παραγωγή ούτε την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας».

Η ΚΥΑ προωθήθηκε για υπογραφή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και στον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.