Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Το χωριό που επέστρεψε στη δραχμή...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρωταπριλιάτικο αστείο που αναπαράχθηκε… 20 μήνες μετά στο ελληνικό διαδίκτυο.

Από χθες βράδυ αλλά και σήμερα, κυκλοφορεί η είδηση πως ένα χωριό στις Σέρρες, η Πηγή Σερρών, επέστρεψε στη δραχμή. Χαρακτηρίζεται ως το πρώτο μέρος στην Ελλάδα που εφάρμοσε αυτή την τακτική.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρίσκεις ακόμη και την… ισοτιμία με το ευρώ! Είναι μια είδηση που διαβάζεται, ειδικά στις μέρες μας. Αυτό είναι αλήθεια. Το ψέμα είναι πως δεν υπάρχει ούτε τέτοιο χωριό, ούτε φυσικά πως έχει γυρίσει στη δραχμή. Πόσω μάλλον να υπάρχει… ισοτιμία.

Η αρχική είδηση γράφτηκε την Κυριακή 1 Απριλίου του 2012. Ηταν το πρωταπριλιάτικο αστείο που έκανε εκείνη την ημέρα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Σήμερα, είκοσι μήνες μετά, το θέμα «έπαιξε» σχεδόν παντού. Από μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ μέχρι τοπικά. Η είδηση κυκλοφόρησε και εκτός Ελλάδος…

Ο δημοσιογράφος Άγγελος Αγγελίδης που έγραψε το «θέμα» παραμονή της πρωταπριλιάς, μίλησε στο newsbeast.gr...

- Πώς προέκυψε η ιδέα του δημοσιεύματος ότι ένα χωριό στις Σέρρες επέστρεψε στη δραχμή;
«Δική μου πρόταση ήταν. Πέρασε στην εφημερίδα και δημοσιεύτηκε την Κυριακή, 1η Απριλίου, 2012. Το θέμα που απασχολούσε τότε ήταν ευρώ ή δραχμή, κρίση κ.λπ. Έτσι, έφτιαξα μία ιστορία, βρήκα ένα ανύπαρκτο χωριό στις Σέρρες και στήσαμε το κομμάτι. Είχαμε βάλει μάλιστα και έναν φίλο να κρατάει χαρτονομίσματα σε δραχμές έξω από κάποιο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη».

- Πάντως, 20 μήνες μετά κάνει το γύρο του διαδικτύου και παρουσιάζεται ως αληθινή είδηση. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;
«Ίσως να είναι πολύ ρεαλιστικό το αστείο, ίσως και πολλοί να θέλουν την επιστροφή της. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι με κολακεύει. Δημιουργήσαμε ένα θέμα με ένα ανύπαρκτο χωριό και τώρα προβάλλεται ως αληθινό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.